NavMenu

Više od 100 prijavljenih za poboljšanje kvaliteta zemljišta u Banjaluci - Maksimalan iznos po aplikantu 3.000 KM

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 21.09.2020. 11:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Budimir Jevtic/shutterstock.com)Ilustracija
Za subvencije za poboljšanje kvaliteta zemljišta, za šta je obezbijeđeno 200.000 KM, prijavilo se 106 kandidata iz 25 banjalučkih mjesnih zajednica, saopšteno je iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka.

Prema podacima ovog centra, u narednom periodu komisija će po obilasku prijavljenih parcela obaviti bodovanje u skladu sa pravilnikom, a rukovodeći se kriterijumima o utvrđivanju uslova za izbor najpovoljnijih projekata u poljoprivredi.

Za ovu vrstu subvencija poljoprivrede sredstva su prikupljena na osnovu naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe i biće iskorištena za sufinansiranje projekata čijom realizacijom se stvaraju uslovi za osposobljavanje neplodnog zemljišta za poljoprivrednu proizvodnju.

Maksimalna sredstva koja aplikant može da dobije utvrđuju su u visini 60% od vrijednosti projekta i ne mogu biti veća od 3.000 KM.

Javni poziv u okviru Programa korištenja sredstava od naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe bio je otvoren od 3. avgusta do 1. septembra.

Iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela navode da je ova godina bila rekordna po broju prijavljenih poljoprivrednika za korištenje gradskih subvencija namijenjenih razvoju poljoprivrede.

U protekle četiri godine više od 4 mil KM izdvojeno je iz gradskog budžeta za podsticaje poljoprivrednim proizvođačima za animalnu i biljnu proizvodnju, nabavku mehanizacije i premije, te poboljšanje kvaliteta zemljišta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.