Izvor: Glas Srpske | Ponedjeljak, 21.09.2020.| 09:00
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Za vjenčanje na Siciliji mladenci dobijaju 3.000 EUR

(Foto: SunKids/shutterstock)
Sicilijanske vlasti odlučile su da svakom mladom paru koji odluči da se vjenča na Siciliji poklone 3.000 EUR, pišu italijanski mediji.

Za finansiranje, lokalne vlasti su odvojile 3,5 mil EUR a smatraju da bi taj podsticaj mogao da generiše 40 do 50 mil EUR.

Ponuda važi do 31. jula naredne godine. Sicilija sa svojim baroknim palatama i vilama, srednjevjekovnim crkvama i prekrasnom prirordom je privlačno mjesto za ceremonije.

Najpoznatije vjenčanje, koje je obavljeno na ostrvu, je ono iz filma Kum, u kojem se sin mafijaškog kuma vjenčava lokalnom ljepoticom.

Ovo filmsko vjenčanje lansiralo je Siciliju kao jedno od veoma cijenjenih mjesta za obavljanje svadbenih svečanosti, i podstaklo je formiranje niza malih porodičnih firmi koje su se bavile pripremom i organizovanjem svadbarskih svečanosti.

Do pandemije covida-19 najbrojniji mladenci i svatovi bili su iz Amerike i Japana, ali je karantin gotovo sasvima ukinuo djelatnost koja je donosila godišnji prihod od 50 mil EUR.

Posljedice krize trpe ne samo firme koje organizuju vjenčanja već niz pratećih djelatnosti kao što je ketering, fotografske usluge, konobari, hoteli, štamparije, a na gubitku su i mjesta koja su iznajmljivana za svadbe ne samo prekrasne sicilijanske barokne vile i palate, već i muzeji, manastiri, sve je to živjelo od vjenčanja, djelatnosti koja je u vrijeme koronavirusa zamrla.

Tagovi:
vjenčanje na Siciliji
Sicilija
Podijelite:
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.