NavMenu

Za vjenčanje na Siciliji mladenci dobijaju 3.000 EUR

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 21.09.2020. 09:00
Komentari
Podeli
(Foto: SunKids/shutterstock)
Sicilijanske vlasti odlučile su da svakom mladom paru koji odluči da se vjenča na Siciliji poklone 3.000 EUR, pišu italijanski mediji.

Za finansiranje, lokalne vlasti su odvojile 3,5 mil EUR a smatraju da bi taj podsticaj mogao da generiše 40 do 50 mil EUR.

Ponuda važi do 31. jula naredne godine. Sicilija sa svojim baroknim palatama i vilama, srednjevjekovnim crkvama i prekrasnom prirordom je privlačno mjesto za ceremonije.

Najpoznatije vjenčanje, koje je obavljeno na ostrvu, je ono iz filma Kum, u kojem se sin mafijaškog kuma vjenčava lokalnom ljepoticom.

Ovo filmsko vjenčanje lansiralo je Siciliju kao jedno od veoma cijenjenih mjesta za obavljanje svadbenih svečanosti, i podstaklo je formiranje niza malih porodičnih firmi koje su se bavile pripremom i organizovanjem svadbarskih svečanosti.

Do pandemije covida-19 najbrojniji mladenci i svatovi bili su iz Amerike i Japana, ali je karantin gotovo sasvima ukinuo djelatnost koja je donosila godišnji prihod od 50 mil EUR.


Posljedice krize trpe ne samo firme koje organizuju vjenčanja već niz pratećih djelatnosti kao što je ketering, fotografske usluge, konobari, hoteli, štamparije, a na gubitku su i mjesta koja su iznajmljivana za svadbe ne samo prekrasne sicilijanske barokne vile i palate, već i muzeji, manastiri, sve je to živjelo od vjenčanja, djelatnosti koja je u vrijeme koronavirusa zamrla.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.