Izvor: B92 | Ponedjeljak, 21.09.2020.| 08:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Simbol Splita biće srušen - Novi investitori vratiće hotelu Marjan izvorni izgled

Splitska riva (Foto: YouTube/screenshot)
Hotel Marjan u Splitu, koji je van funkcije od 2006. godine biće u potpunosti srušen, saznaje tportal. Hotel je nakon dugotrajnog stečajnog postupka krajem prošle godine kupila rovinjska Adris grupa.

Nekadašnji splitski turistički biser i jedan od prepoznatljivih gradskih simbola nakon rekonstrukcije imaće novi toranj visine jednake dosadašnjoj, ali s jednom etažom manje zbog željene veće visine spratova, prenosi Biznis info.

Na projektu novog hotela investitor, hrvatska Adris grupa, angažovala je 3LHD studio iz Zagreba te čuvenog italijanskog arhitekte i dizajnera Piera Lišonija, a trenutno su u fazi dobijanja lokacijske dozvole.

Po neslužbenim najavama, u ovoj obnovi hotel će se smanjiti za oko 6.500 m2 i većim dijelom nastojati da se približi izvornom obliku iz šezdesetih godina prošlog vijeka. Plan je da se neutralizuju posljedice nikad dovršene obnove od prije petnaestak godina.

Hotel Marjan, nekadašnji ponos splitskog turizma, prije petnaest godina kupio je Željko Kerum za 170 miliona kuna (oko 22.5 mil EUR), plativši ga trostruko više od tražene početne cijene.

Obećavao je i najavljivao obnovu, čak sklopio ugovor s lancem Hilton, ali ispostavilo se da je ta investicija povukla na dno kompletno njegovo poslovno carstvo, navodi tportal.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.