NavMenu

Ove namirnice izbjegavajte prije spavanja

Izvor: Glas Srpske Petak, 18.09.2020. 10:38
Komentari
Podeli

(Foto: Alena Haurylik/shutterstock.com)
Određene namirnice ili neki sastojci u hrani loše utiču na naš organizam i narušavaju proces spavanja. Dovoljno je da izbjegavate neke namirnice prije spavanja i nećete imati problema sa snom.

Jasno je zbog čega ne bi trebalo da pijete kafu prije spavanja. Kofein koji se u njoj nalazi razbuđuje organizam, što vam sigurno neće pomoći da zaspite.

Ni konzumiranje alkohola se ne preporučuje prije odlaska u krevet. S obzirom na to da tijelo želi da izbaci alkohol koji unesete u sebe, čaša ili dvije piva pred spavanje samo će vas tjerati u toalet usred noći, možda i više puta. Većina sokova puna je šećera koji će vam pomoći ako želite da podignete raspoloženje ili poboljšate koncentraciju. Ali, u isto vrijeme to će vam razbiti san.


Ni neko povrće nije dobro jesti pred spavanje. Riječ je o povrću koje se teško vari, poput kelja, brokule ili kupusa.

I slatkiše, zbog šećera, nemojte jesti uveče, ako želite da dobro spavate. Visok sadržaj šećera držaće vas budnim sigurno duže nego što ste planirali.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.