Izvor: Glas Srpske | Petak, 18.09.2020.| 08:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro počinje obnova Doma zdravlja u Prnjavoru

Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)
Dom zdravlja u Prnjavoru uskoro bi trebalo da dobije potpuno novi izgled, jer će za nekoliko sedmica početi obnova fasade te zamjena stolarije i krova, što će doprinijeti boljim uslovima za liječenje stanovnika ove opštine, ali i za zaposlene.

Obnova Doma zdravlja biće urađena po principu projekta energetske efikasnosti, koji sprovodi Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.

Kako su objasnili u ovom ministarstvu planirana je investicija od 790.000 maraka, a mjerama energetske efikasnosti, osim obnove fasade, zamjene stolarije i krova, uz postavljanje potrebne izolacije i limarskih radova, biće obuhvaćena i rekonstrukcija grijnog sistema sa zamjenom kotlova i energenata, te pratećim radovima na mašinskim izolacijama.

Rok za izvođenje radova je, kako su naveli, tri mjeseca.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš kaže da se pripreme za početak građevinskih radova privode kraju.

- Novac je obezbijeđen i samo čekamo da bude završena tenderska procedura da bismo potpisali ugovor i počeli sa radovima. Prva faza bi trebalo da bude realizovana u ovoj godini i za to je predviđeno oko 350.000 KM. Ove godine planirana je zamjena kotlovnice - kazao je Tomaš.

Direktorica prnjavorskog Doma zdravlja Svjetlana Malić kaže da je zgrada ove ustanove, u kojoj je registrovano više od 20.000 pacijenata, odavno zrela za renoviranje.

- Jedne godine je samo dio stolarije zamijenjen i to je to. Ništa više nije rađeno godinama, osim što je održavano - ispričala je Malić.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.