Izvor: eKapija | Petak, 18.09.2020.| 07:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počeli pregovori sa kompanijama POWERCHINA i Azvirt o izgradnji posljednje dionice obilaznice oko Beograda

Ilustracija (Foto: CHOTE BKK/shutterstock)
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa generalnim direktorom kineske kompanije POWERCHINA Jang Boom i direktorom azerbejdžanske kompanije Azvirt Ahmetom Muratom Turkogluom, o nastavku izgradnje obilaznice oko Beograda od Bubanj potoka do Pančeva (sektor C).

Mihajlović je istakla da je plan da, po završetku radova na izgradnji sektora B, započne izgradnja i posljednje dionice, što će doprineti potpunom završetku drumsko-željezničke obilaznice oko Beograda.

- Ovo je veoma važan projekat za državu na čiji završetak smo čekali decenijama. Završetak obilaznice podrazumijeva izmeštanje teretnog saobraćaja iz centra grada, unapređenje bezbjednosti saobraćaja, kao i dalji privredni rast zbog razvoja novih industrijskih zona u pojasu obilaznice. Očekujem da se u najskorijem roku zatvore pregovori u vezi sa tehničkim rješenjem i vrijednosti projekta i pristupi potpisivanju komercijalnog ugovora - rekla je ona, a navodi se na sajtu Ministarstva.

Direktori komapnija POWERCHINA i Azvirt istakli su spremnost da nastave saradnju na izgradnji sektora C obilaznice, kao i da pregovore o cijeni privedu kraju.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.