NavMenu

Grad Sarajevo uz EU obezbijedio opremu za muzejski prostor obnovljene Vijećnice

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.09.2020. 10:09
Komentari
Podeli
(Foto: sarajevo.ba)
Grad Sarajevo je, u okviru projekta Muzejske priče, obezbijedio za Vijećnicu opremu za video nadzor i rasvjetu, čime je stavljen u funkciju dodatni muzejski prostor u kojem je izložena kolekcija "Ars Aevi", saopšteno je iz gradske uprave.

- Opremom koju smo nabavili u okviru projekta, osposobili smo ovaj prostor u Vijećnici u koji je smještena vrijedna kolekcija "Ars Aevi", dok ne dobije svoj vlastiti dom, Muzej savremene umjetnosti, prema projektu slavnog italijanskog arhitekte Renza Piana - istakao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Grad Sarajevo i EU udružili su snage da zajednički pomognu muzeje kao čuvare našeg kulturno-istorijskog nasljeđa.

- Projektom Muzejske priče koji uspješno provodimo u saradnji sa našim partnerima iz BiH i Srbije, a uz finansijsku podršku EU, jačamo kapacitete naših kulturnih institucija, te poboljšavamo uslove njihovog rada. I ovo danas je jedan dio tog procesa - poručio je Skaka.

Izložba kolekcije Ars Aevi, koja se smatra jednom od najznačajnijih zbirki u jugoistočnoj Evropi, od 12. avgusta 2020. godine otvorena je za sve poklonike savremene umjetnosti.

Projekat Muzejske priče realizuje se u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II) - Programa prekogranične saradnje Srbija–Bosna i Hercegovina 2014.-2020.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.