NavMenu

Deloitte i Bit Alijansa potpisali memorandum o saradnji - Cilj kreiranje boljeg poslovnog okruženja za IT sektor u BiH

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.09.2020. 08:48
Komentari
Podeli
Darko Lakić, Tatjana Vučić i Sabina Softić (Foto: Bit Alijansa)Darko Lakić, Tatjana Vučić i Sabina Softić
Udruženje Bit Alijansa i Deloitte predstavnici iz Sarajeva i Banjaluke potpisali su memorandum o saradnji s ciljem zajedničkog djelovanja na projektima od značaja za kompanije u BiH i unapređenje poslovnog ambijenta.

Memorandum o saradnji su potpisali Sabina Softić, vodeća regionalna partnerica za usluge revizije, Deloitte Sarajevo, Darko Lakić, rukovodilac u sektoru finansijskog savjetovanja, Deloitte Banja Luka i Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.

- Izuzetno nam je zadovoljstvo ostvariti ovako važno strateško partnerstvo sa Bit Alijansom, te vjerujemo da zajedničkim djelovanjem, aktivnostima i naporima možemo pružiti izuzetan doprinos u unapređenju poslovne klime u BiH, te inovatorskog i preduzetničkog duha bh. kompanija. Ovakav vid formalne saradnje posebno je značajan sada kada zajedno sa Svjetskom bankom, EU i Programom za razvoj i inovacije preduzeća Zapadnog Balkana pokrećemo besplatni PowerUP program koji ima za cilj pružiti inovativnim kompanijama iz BiH i regije profesionalnu podršku i obuku za dalji razvoj poslovanja usmjerenu na povećanje njihove sposobnosti privlačenja investicija i otpornosti na krizu uslijed COVID-19 pandemije - istakla je Sabina Softić, vodeća regionalna partnerica za usluge revizije Deloitte.

Darko Lakić, rukovodilac u sektoru finansijskog djelovanja Deloitte ureda u Banjaluci ističe kako razvoj IT industrije utiče na rast rast produktivnosti i uspješnosti cjelokupne privrede te da je upravo zajednički cilj Bit Alijanse i Deloittea kreiranje boljeg poslovnog okruženja za IT sektor u Bosni i Hercegovini.

- Naša iskustva i trendovi u okruženju nam govore da će u narednom periodu najveći interes investitora biti za IT sektor, te očekujemo da ćemo preduzeća koja budu dio PowerUP projekta učiniti privlačnijim za poslovne partnere i investitore - naveo je Lakić.

Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse navela je kako je ova saradnja izuzetno značajna za period koji slijedi s obzirom na zajedničke aktivnosti koje su u planu za realizaciju.

- Opštepoznata činjenica je da je kompanija Deloitte svojim dosadašnjim djelovanjem i svjetskim brendom kreirala veliku vrijednost u BiH, tako da smo izuzetno ponosni što su se i zvanično pridružili partnerskoj mreži Bit Alijanse. Inače su naši partneri kvalitetne organizacije koje konstantno unapređuju poslovne potencijale i prilike za sve naše članice, tako da vjerujemo da će potpisivanje sa predstavnicima Deloitta iz Banjaluke i Sarajeva biti odlična uvertira za sve dalje zajedničke aktivnosti i projekte koje ćemo realizovati, posebno u ovom postcovid periodu kao jednom od najizazovnijih ikada – istakla je Vučić.

Udruženje Bit Alijansa djeluje kao jedinstvena organizacija koja okuplja najznačajnije IT kompanije i partnere iz IT industrije te kontinuirano nastoji unaprijediti poslovni ambijent i djelovanje djelokupne ekonomije Bosne i Hercegovine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Energija, Industrija, Industrija

Kineski gigant TBEA International Engineering zainteresovan za energetske projekte u RS, prioritet obnova distributivne mreže

​Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je u utorak u Banjaluci sa predstavnicima kineske kompanije TBEA International Engineering. U pitanju je kompanija koja se pretežno bavi rekonstrukcijom i razvojem distributivne i prenosne mreže, a osim toga realizuju i projekte u oblasti obnovljivih izvora energije, skladištenja energije, eksploatacije uglja i izgradnje termoelektrana. Na sastanku je razmatran

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.