Izvor: eKapija | Četvrtak, 17.09.2020.| 08:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlada Srbije usvojila ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora - Investicija od 606 mil EUR omogućuje bolju povezanost Vojvodine sa BiH

Ilustracija (Foto: gkuna/shutterstock.com)
Vlada Srbije je 15. septembra usvojila komercijalni ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora s kineskom kompanijom CRBC, vrijedan 606 mil EUR, izjavila je potpredsjednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović je u izjavi za agenciju Tanjug podsjetila na to da je Srbija prije mjesec dana dobila odobrenje kineske Eksim banke, odnosno kineskog ministarstva, za finansiranje Fruškogorskog koridora.

- Sve nadalje su tehničke stvari. Do kraja godine ćemo završiti projektno-tehničku dokumentaciju i vjerujem da ćemo do kraja slijedeće godine konačno moći da počnemo radove na ovoj saobraćajnici - navela je ona.

Prema njenim riječima, početak radova će zavisiti i od usklađivanja sa sredstvima iz budžeta, jer dio avansa daje Vlada Srbije, a drugi dio ide iz kredita.

Potpredsednica Vlade je istakla da je izgradnja Fruškogorskog koridora važna kako bi se nadovezao na dionicu Ruma–Šabac–Loznica.

Ona je objasnila da je Fruškogorski koridor dio putnog pravca Novi Sad–Ruma–Šabac–Loznica–granica sa Bosnom i Hercegovinom, koji spaja Srbiju sa tom zemljom, Hrvatskom i širim okruženjem.

Mihajlović je objasnila da će koridor povezati Novi Sad, Irig i Rumu, a riješiće i problem prolazaka teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.