Izvor: eKapija | Četvrtak, 17.09.2020.| 07:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Lanac trgovina Penny plus najavljuje jaču podršku domaćim proizvođačima

(Foto: Ivana Vuksa)
U sjedištu kompanije Penny plus u Vogošći u utorak, 15. septembra, održan je sastanak na kojem su predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić i direktor kompanije Penny plus Almedin Kadrić razgovarali o uključivanju što je moguće više domaćih proizvodih kompanija u dobavljačke lance prodajnih centara Penny plus.

Svjesni značaja domaćih proizvođača i snage prodajnih centara, Privredna komora FBiH i Penny plus su dogovorili da se pokrene aktivnost povezivanja bosansko-hercegovačkih proizvodnih kompanija, koje nude kvalitetne i konkurentne proizvode u oblasti "sve za kuću" metalske, hemijske, elektro i građevinske industrije sa prodajnim centrima Penny plus. Proizvodi će morati zadovoljiti neophodne standarde i imati potreban kvalitet, a proizvođačima se pruža prilika da svoje proizvode plasiraju mnogobrojnim kupcima u Penny plus prodajnim centrima, saopšteno je iz Privredne komore FBiH.

Penny plus je domaća kompanija sa četiri prodajna centra za prodaju visokokvalitetnih građevinskih materijala i pet Penny marketa za prodaju prehrambenih artikala i roba široke potrošnje, kao i više od 400 radnika. Penny plus je kompanija koja od svog osnivanja radi na jačanju domaćih dobavljača. Značajan dio proizvodnog asortimana u trgovačkim centrima je domaćeg porijekla, čija prodaja prati savremene trendove uključujući i on-line prodaju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.