Izvor: eKapija | Srijeda, 16.09.2020.| 13:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Katarska kompanija e-Bikes 4All želi saradnju sa firmama u BiH

(Foto: Pixabay.com/vjkombajn)
Katarska kompanija e-Bikes 4All najavila je moguću saradnju sa firmama u BiH sa željom razvoja elektromobilnosti, rečeno je tokom sastanka predstavnika te kompanije sa predsjednikom Privredne komore FBiH.

Prije dvije i po godine e-Bikes 4All je otvorila poslovnicu u Sarajevu i time našem tržištu ponudila električna bicikla i skutere.

- Uprkos brojnim poteškoćama koje trenutno prate elektromobilnost u BiH u smislu zakonske regulative, nerazvijene infrastrukture, visokih carina i poreza, kompleksnosti procesa homologacije te drugih pratećih pitanja, ipak elektromobilnost, koja je u BiH još uvijek u začecima ujedno je i nova poslovna prilika bosanskohercegovačkim kompanijama, a naročito proizvođačima automobilskih komponenti - rekao je Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH.

Kompanija 4All ne samo da je prepoznala potencijal i potrebe Bosne i Hercegovine za ekološki prihvatljivim prevoznim sredstvom, već i šansu za saradnju s bosanskohercegovačkim proizvođačima rezervnih dijelova i servisom.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.