Izvor: eKapija | Utorak, 15.09.2020.| 13:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nedjelja će u Kiseljaku biti neradna

(Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)
Na sjednici Općinskog vijeća općine Kiseljak razmatrano je 15 odluka, a jedna od njih je Odluka o radnom vremenu prodajnih objekata, ugostiteljskih objekata, obrta i srodnih djelatnosti na području općine Kiseljak, prenosi portal Dnevnik.ba.

Naime, nakon što je na posljednjoj sjednici povučena s dnevnog reda, Odluka je dobila potrebnu većinu.

Prethodno je podržan i amandman kluba SDA kojim se dopušta rad nedjeljom benzinskim postajama i to do 16:00 sati, te će ova dopuna biti uvrštena u Odluku koja je od svog prvotnog izdanja prethodno doživjela još određene izmjene poput onih vezanih za mesnice kojima je rad nedjeljom dozvoljen do 12 sati nedjeljom. Nedjeljom će raditi i barem jedna dežurna ljekarna, pekare mogu raditi do 14:00 sati dok je trgovinama, kladionicama, internet klubovima rad nedjeljom zabranjen.

Kako podsjeća portal Artinfo.ba, brojne su lokalne zajednice donijele slične odluke u BiH, pogotovo za vrijeme aktualne pandemije, jer ovakav način rada olakšava poduzimanje mjera za osiguranje higijene i zdravlja kao i vršenja obvezne dezinfekcije prostora. Ista je uglavnom naišla na odobravanje društvene zajednice, a njenom izglasavanju prethodila je široka javna rasprava sa svim zainteresiranim subjektima.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.