NavMenu

Srce psa kuca brže kad mu vlasnik kaže da ga voli

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 15.09.2020. 09:22
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Jeste li se ikad zapitali koliko vas pas zaista voli? Rezultati novog istraživanja koje je proveo Canine Cottages su pokazali da srce psa kuca za 46% brže kada mu vlasnik kaže da ga voli.

U istraživanju su učestvovala četiri mladunca koja su nosila posebne ogrlice za praćenje otkucaja srca kako bi se pokazalo šta ih uzbuđuje u interakciji s njihovim vlasnicima.

Kombinujući podatke o praćenju srčanog ritma od četiri psa tokom sedam dana, njihov prosječni puls bio je 67 otkucaja u minutu, ali kad su im vlasnici rekli "volim te", broj otkucaja srca im je naglo porastao za 46% do 98 otkucaja u minutu, piše People.

Istraživanje je takođe pokazalo jednu stvar koja smiruje otkucaje srca psa, a to je maženje.

Prema studiji, brzina otkucaja srca pasa smanjila se za 23% u prosjeku sa 67 otkucaja u minutu na 52 otkucaja u minutu dok su ih vlasnici mazili.

Iz Canine Cottages takođe su pratili otkucaje srca vlasnika kako bi uporedili koliko vole svoje ljubimce. Rezultati su pokazali da su im se otkucaji srca povećali u prosjeku za 10% kada su vidjeli svog psa nakon što su neko vrijeme bili daleko od njih.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.