Izvor: Tanjug | Utorak, 15.09.2020.| 07:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Odobreno preuzimanje cijelog vlasništva nad Grand produkcijom

(Foto: antb/shutterstock.com)
Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) odobrila je koncentraciju na tržištu koja nastaje sticanjem potpune kontrole beogradske Grand Slam Group nad Grand produkcijom, navodi se u rješenju objavljenom na internet stranici te komisije.

Grand Slam Group je pod krajnjom kontrolom fondova koje savjetuje BC Partners LLP, što je međunarodni privatni investicioni fond sa sjedištem u Londonu.

Grand Slam Group je dio uže grupe koja pruža telekomunikacione i medijske usluge u nekoliko zemalja regiona - kompanije United Group.

Grand produkcija osnovana je 1998. godine, pretežna djelatnost je snimanje i izdavanje zvučnih zapisa i muzike, kao i proizvodnja i emitovanje televizijskih programa Grand i Grand 2.

United media do sada je imala vlasništvo nad 51% udjela u Grand produkciji, dok je Pertula Holdings Limited sa Kipra bila vlasnik 25%, a Aleksandar Popović je imao udio od 24%.

Komisija je odobrila da Pertula i Popović prodaju svoje udjele i da bude uspostavljena jedinstvena kontrola nad Grand produkcijom.

Oni su ocijenili da ova transakcija neće imati efekta na konkurenciju u Srbiji, jer Grand Slam i do sada posjeduje kontrolu nad Grandom.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.