Izvor: RTRS | Ponedjeljak, 14.09.2020.| 12:59
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Manje saobraćajne gužve na Jahorini - Počeli radovi na dionici Osmice-Bistrica vrijedni 2,2 mil KM

(Foto: oc-jahorina.com)
Na Јahorini je danas ozvaničen početak izgradnje nove trase na dionici Osmice-Bistrica, u dužini 1.335 metara, ukupne vrijednosti 2,2 mil KM.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća Putevi Republike Srpske Nenad Nešić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je novinarima da će izgradnjom nove trase biti rasterećena gužva u Olimpijskom centru Јahorina, posebno tokom zimske sezone, čime će turizam dobiti na značaju.

On je naveo da će novi put obuhvatati potpuno novu saobraćajnicu, sa dvije saobraćajne trake i dva mosta, te dodao da je rok za završetak 180 radnih dana.

- Rehabilitacija puta P-446, u zoni OC Јahorina je dužine 1.335 metara - rekao je Nešić i dodao da će put biti probijen prije početka zimske sezone, a nakon toga sa početkom nove građevinske sezone završen kompletno.

Nešić je istakao da preduzeće Putevi Republike Srpske zapošljava domaće firme i radnike da bi svaka uložena konvertibilna marka ostala u Republici Srpskoj.

Predsjednik Nadzornog odbora OC Јahorina Nedeljko Elek rekao je da je Јahorinu prošle godinu za 120 dana posjetilo 500.000 ljudi, što je stvaralo veliki pritisak na saobraćajnu infrastrukturu.

- Novom dionicom ćemo riješiti ulaz i izlaz sa planine, kao i kolaps u saobraćaju koji se dešavao posljednje tri godine - naglasio je Elek.

On je rekao da je ovo samo jedna u nizu velikih investicija preduzeća Putevi Republike Srpske u Olimpijski centar, te naveo da je put projektovan prije 20 godina.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović rekao je da je ovo veliki i dugo očekivani investicioni poduhvat i zahvalio preduzeću Putevi Republike Srpske i Vladi Srpske, kao i svima koji su učestvovali u pripremi ovog projekta.

- Put će pomoći rasterećenju saobraćajne gužve na Јahorini, jer iz sezone u sezonu vidimo da sve veći broj turista dolazi na planinu - istakao je Јugović.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković naglasio je da će nova dionica značajno promijeniti saobraćajnu infrastrukturu na Јahorini i olakšati komunikaciju kada je riječ o saobraćaju na planini.

Direktor preduzeća Romanijaputevi Mirko Pandurević, koje je izvođač radova, obećao je da će ispoštovati zadate rokove i potruditi se da put bude izgrađen i prije, jer je neophodan Јahorini.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.