Izvor: eKapija | Petak, 02.10.2020.| 11:38
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Montažne vile Hamdo group našle kupce od Ilidže do Turske

(Foto: Hamdo group)
Katarska kompanija Hamdo group zakupila je sredinom 2017. dio proizvodnih pogona Nove Romanije na Sokocu te ubrzo postala jedan od uspješnih primjera stranih investitora u ovom kraju.

Nakon što su izmirili sve zaostale obaveze kupili su savremene mašine i mehanizaciju i trenutno zapošljavaju oko 150 radnika.

Prošle godine iz Sokoca put Turske je otišla i posljednja iz serije od 15 vila koje Hamdo Group proizvodi od najkvalitetnije drvene građe.

Izvršni direktor za proizvodnju u ovoj firmi Petko Vukojičić je najavio da kompanija nastavlja realizaciju projekta prepoznatljivog po izgradnji ovog tipa vila koje su privukle pažnju kupaca i u drugim zemljama, jer se grade od prirodnih materijala uz savremene programe opremanja.

(Foto: Hamdo group)
On je u maju najavio da je prva vila u okviru drugog projekta već pripremljena za otpremu, od 12 koliko ih je planirano da se montiraju na Ilidži.

Prema njegovim riječima, zbog pandemije virusa korona, firma Hamdo group opredijelila se za domaće tržište.

- Na osnovu svih dešavanja u svjetskoj i evropskoj privredi zbog pojave virusa korona, bilo je teško ugovarati poslove izvan granica RS i BiH. Proces proizvodnje nije prekidan, ali zbog otežanosti nabavke repromaterijala, proizvodnja je bila umanjena za 30% – dodao je Vukojičić.

Vukojičić je najavio da je Hamdo grupa u pregovorima za izgradnju etno-sela na Кopaoniku i će posao uskoro biti definisan.

Izgradnja ovih vila je privukla pažnju kupaca jer se grade od prirodnih materijala uz savremene programe opremanja po sistemu ključ u ruke. Oko 90% je zastupljeno drvo, a 10% su ostali materijali – krov, staklo i okovi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.