Izvor: Tanjug | Ponedjeljak, 14.09.2020.| 14:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nema prodaje TikToka u SAD - Najavljeno partnerstvo sa korporacijom Oracle

(Foto: Pixabay / konkarampelas)
Kineska kompanija ByteDance, vlasnik popularne aplikacije TikTok, obavjestila je Microsoft da mu neće prodati svoje američko poslovanje, prenio je Reuters, dodajući da je umjesto prodaje dogovoreno partnerstvo sa korporacijom Oracle.

- ByteDance nas je obavjestio da neće prodati TikTokove američke operacije Microsoft-u. Uvjereni smo da je naš prijedlog bio dobar za korisnike TikToka i zaštitu interesa nacionalne bezbjednosti - naveo je Microsoft u saopštenju.

ByteDance je odustao od prodaje TikToka u SAD, a dobro upućen izvor rekao je za Reuters da je kineska kompanija dogovorila partnerstvo sa Oracle-om kako bi izbjegla zabranu poslovanja u SAD.

Dogovoreno je da će Oracle biti tehnološki partner ByteDance-a i preuzeti upravljanje TikTokovim američkim korisničkim podacima, rekao je taj izvor.

Kompanija Oracle takođe pregovara i o preuzimanju udjela u poslovanju TikToka u SAD.

Američki predsjednik Donald Tramp dao je u avgustu rok kompaniji ByteDance da proda ili obustavi američki dio poslovanja svoje aplikacije TikTok ili će, u suprotnom, ta kineska aplikacija biti zabranjena u SAD.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.