NavMenu

Firme GAUSS i IMEL dobile posao na kreiranju efikasnog sistema upravljanja javnom rasvjetom u Kantonu Sarajevo

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 14.09.2020. 09:06
Komentari
Podeli

(Foto: Take Photo/shutterstock.com)
Ministrica komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Nihada Glamoč i predstavnici konzorcija GAUSS Tuzla i IMEL Lukavac potpisali su 11. septembra Ugovor o realizaciji Projekta "GIS sistem javne rasvjete Kantona Sarajevo".

Vrijednost projekta je 237.510 KM. Rok za njegovu realizaciju je četiri mjeseca, a početak implementacije je 20. oktobar 2020. godine, saopšteno je na sajtu Grada Sarajevo.

Svrha i cilj ovoga projekta je ažuriranje svih relevantnih podataka sistema javne rasvjete i povezivanje sa njihovim stvarnim lokacijama u prostoru, automatizacija procesa upravljanja sistemom javne rasvjete, produktivniji rad i skraćenje rokova kod rješavanja kvarova, administriranje, izdavanje rješenja, smanjenje troškova kod upravljanja javnom rasvjetom Kantona Sarajevo.


Očekivani efekti ovoga projekta su jedinstven geografski informacioni sistem sa ažurnim relevantnim prostornim podacima, efikasno upravljanje procesima izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i održavanja javne rasvjete, efikasne i ažurne baze podataka po svim modulima, smanjenje troškova rada i veća efikasnost zaposlenika, te veće zadovoljstvo svih zainteresiranih strana: građana, lokalne zajednice, šire javnosti.

Realizacijom ovog Projekta stvaraju se predispozicije za daljnja unapređenja na sistemu javne rasvjete Kantona Sarajevo.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.