NavMenu

Četvrti pokušaj IRB-a da proda Novu tvornicu prečistača iz Rogatice - Akcije vrijedne skoro 8 mil KM

Izvor: eKapija Nedjelja, 13.09.2020. 16:04
Komentari
Podeli
(Foto: tprfilteri.com)
Nakon tri godine pauze i tri neuspješna pokušaja, Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske ponovo pokušava da proda Novu tvornicu prečistača iz Rogatice za skoro 8 mil KM.

IRB je stoodstotni vlasnik ovog preduzeća kojeg je Vlada kupila u stečaju.

U portfelju Akcijskog fonda Republike Srpske se nalazi 7.994.975 akcija fabrike, pojedinačne vrijednosti 1 KM, što ukupno iznosi 7.994.975 KM. Pravo učešća na tenderu imaju domaća i strana fizička i pravna lica.

U nadmetanju ne mogu učestvovati državni organi, organizacije i preduzeća iz Bosne i Hercegovine u kojima je državni kapital veći od 25% ukupnog kapitala, te poreski dužnici.

- Elementi vrednovanja ponude na tenderu su prodajna cijena, investicije i plan zapošljavanja - stoji u javnom pozivu IRB-a.

Ponude se podnose do 14. oktobra, a IRB zadržava pravo produženja roka.

Podsjećamo, ova fabrika je od Vlade Republike Srpske nedavno dobila dozvolu za proizvodnju i remont naoružanja i vojne opreme.

Za više detalja o prodaji pogledajte OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.