Izvor: Večernji list | Nedjelja, 13.09.2020.| 08:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Aluminij Industries isplatio prve plate - Ponovna revitalizacija proizvodnje u ljevaonici ide po planu

(Foto: Aluminij.ba)
Aluminij Industries Mostar izvijestio je Vladu FBiH o aktivnostima koje tvrtka provodi u svrhu ponovnog pokretanja proizvodnje u pogonu ljevaonice Aluminija. Također, tvrtka je isplatila i prve plaće radnicima koji rade na ponovnom pokretanju proizvodnje u pogonu ljevaonice.

Podsjećanja radi, Aluminij Industries je od Aluminija Mostar iznajmio pogon ljevaonice u kojem namjeravaju revitalizirati proizvodnju te uposliti ukpno 80 radnika. U međuvremenu, prvi radnici su već počeli dobivati plaću.

Tijekom avgusta Aluminij Industries je u radni odnos primio 22 bivša radnika društva Aluminij, koji su u četvrtak, 10. septembra, dobili prvu plaću, piše Dnevnik.ba.

Nadalje, već je započelo zapošljavanje dodatnog broja uposlenika prema planu zapošljavanja za septembar, u sklopu kojega se do kraja mjeseca planira zaposliti dodatnih 52 radnika. Do 5. oktobra u planu je zapošljavanje još minimalno šest dodatnih radnika iz skupine bivših zaposlenika društva Aluminij, čime će biti ispunjena obveza tvrtke Aluminij Industrija da u radni odnos primi 80 bivših radnika društva Aluminij.

Sve aktivnosti koje provodi tvrtka Aluminij Industrija iskoordinirane su s upravom društva Aluminij i Nadzornim odborom navedenog društva, a sve u cilju ispunjavanja obveza definiranih Ugovorom o poslovnoj suradnji.

Do 1. novembra ove godine bi se proizvodnja u pogonu ljevaonice trebala u potpunosti pokrenuti, dok bi do kraja ove godine trebalo biti zaposleno dodatnih 90 radnika.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.