NavMenu

Aluminij Industries isplatio prve plate - Ponovna revitalizacija proizvodnje u ljevaonici ide po planu

Izvor: Večernji list Nedjelja, 13.09.2020. 08:01
Komentari
Podeli
(Foto: Aluminij.ba)
Aluminij Industries Mostar izvijestio je Vladu FBiH o aktivnostima koje tvrtka provodi u svrhu ponovnog pokretanja proizvodnje u pogonu ljevaonice Aluminija. Također, tvrtka je isplatila i prve plaće radnicima koji rade na ponovnom pokretanju proizvodnje u pogonu ljevaonice.

Podsjećanja radi, Aluminij Industries je od Aluminija Mostar iznajmio pogon ljevaonice u kojem namjeravaju revitalizirati proizvodnju te uposliti ukpno 80 radnika. U međuvremenu, prvi radnici su već počeli dobivati plaću.

Tijekom avgusta Aluminij Industries je u radni odnos primio 22 bivša radnika društva Aluminij, koji su u četvrtak, 10. septembra, dobili prvu plaću, piše Dnevnik.ba.

Nadalje, već je započelo zapošljavanje dodatnog broja uposlenika prema planu zapošljavanja za septembar, u sklopu kojega se do kraja mjeseca planira zaposliti dodatnih 52 radnika. Do 5. oktobra u planu je zapošljavanje još minimalno šest dodatnih radnika iz skupine bivših zaposlenika društva Aluminij, čime će biti ispunjena obveza tvrtke Aluminij Industrija da u radni odnos primi 80 bivših radnika društva Aluminij.

Sve aktivnosti koje provodi tvrtka Aluminij Industrija iskoordinirane su s upravom društva Aluminij i Nadzornim odborom navedenog društva, a sve u cilju ispunjavanja obveza definiranih Ugovorom o poslovnoj suradnji.

Do 1. novembra ove godine bi se proizvodnja u pogonu ljevaonice trebala u potpunosti pokrenuti, dok bi do kraja ove godine trebalo biti zaposleno dodatnih 90 radnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.