NavMenu

Evropska turistička komisija i Mindhaus procijenjuju putovanja u EU

Izvor: eKapija Subota, 12.09.2020. 13:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sebra/shutterstock)Ilustracija
Sa ciljem boljeg razumijevanja i odgovora na uticaj krize izazvane pandemijom Covid-19 na putovanja u Evropi, Evropska turistička komisija (ETC) i Mindhaus su predstavili istraživački projekat za procjenu stanja putovanja u zemlji i unutar Evrope kroz detaljno istraživanje tržišta i uvid u ponašanje potrošača.

Naime, Mindhaus, specijalizovana agencija u oblasti marketinga u turizmu i članica V+O Group, dostaviće Evropskoj turističkoj komisiji seriju mjesečnih izvještaja, kao i procjene za domaća i unutarevropska putovanja za deset velikih evropskih destinacija, sa ciljem podrške turističkom sektoru u Evropi u njihovim naporima ka oporavku.

Situacija izazvana pandemijom virusa Covid-19 i ograničavanje putovanja u cilju spriječavanja širenja pandemije, imale su značajan uticaj na turistički sektor širom Evrope. Razmjere ove krize su nepredvidive, a uticaj se osjetio u svim evropskim zemljama.

Procijenjuje se da će u 2021. godini pad posjeta turističkim destinacijama u Evropi biti 54%. Evropske zemlje su ublažile ograničenja, iako je pandemija i dalje prisutna. Kako bi se efektivno podržale evropske destinacije u naporima za njihov dugoročni oporavak, razumijevanje osnove za domaća i putovanja unutar regiona od presudnog je značaja.

(Foto: Mindhaus)
Fokus projekta će biti na praćenju osjećaja i ponašanja turista pri domaćim i putovanjima unutar Evrope i zasnovano je na kvantitativnom istraživanju tržišta u deset velikih evropskih destinacija, posebno u Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Holandiji, Italiji, Belgiji, Švajcarskoj, Španiji, Poljskoj i Austriji.

Ključni izvještaj i preporuke za destinacije i turističko rukovodstvo biće dostupne u šestomjesečnom izvještaju počev od septembra 2020. godine.

Eduardo Santander, izvršni direktor Evropske turističke komisije, izjavio je povodom pokretanja projekta da je sada ključni momenat da se pažljivo isprate promjene i trendovi za putovanja u Evropi kako bi se evropskim destinacijama pomoglo da dostave njihove strategije za oporavak.


- Radujemo se što smo pokrenuli ovaj projekat sa Mindhaus-om, koji će postati glavni pratilac trendova evropskog turističkog sektora u narednih nekoliko mjeseci - rekao je Santander.

Theofilos Kyratsoulis generalni menadžer agencije Mindhaus kaže da je ujedno je čast i priznanje za njihov tim da rade sa Evropskom turističkom komisijom.

- Podržavamo evropske destinacije i turistički sektor, kako bismo bolje razumjeli "novu normalnost" i krenuli ka brzom oporavku kroz ova veoma turbulentna vremena - rekao je Kyratsoulis.

Evropska turistička komisija je izabrala Minhaus da sprovede ovaj projekat, uzimajući u obzir obimne rezultate u istraživanju tržišta i marketinškoj strategiji. Ovaj projekat se sufinansira od strane Evropske unije sa ciljem podrške u oporavku turizma u Evropi, navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.