NavMenu

Dogovorena gradnja dijela gasovodne mreže u Industrijskoj zoni Luka Ilijaš

Izvor: eKapija Petak, 11.09.2020. 10:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andrea Slatter/shutterstock.com)Ilustracija
U kabinetu načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića održan je radni stastanak u vezi nastavka izgradnje distributivne gasne mreže u Industrijskoj zoni Luka Ilijaš.

Sastanku su prisustvovali načelnik Akif Fazlić, pomoćnik načelnika za saobraćaj i komunikaciju Aziz Fazlić,viši referent za komunikativnu infrastrukturu Zijo Šabić, direktor Sarajevogasa Ibrahim Karahodžić, izvršni direktor sektora razvoja Nusret Palavra, inženjer za projektovanje mreža Velid Sinanović, saopšteno je na sajtu općine.

Tema sastanka bila je izgradnja distributivne gasne mreže p=3(4) bara, isporuka i montaža rejonske regulacione stanice Q=2.500 m3/h i distributivne gasne mreže p=0,1(0,2) bar u Industrijskoj zoni Luka Ilijaš, čiji je finansijer Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo u vrijednosti od 200.000 KM.

Dogovoreno je shodno projektnoj dokumentaciji, da se izgradi dio gasne distributivne mreže spoj gasovoda Semizovac-Ilijaš, izgradnja Rejonske regulacione stanice, te dio gasne distributivne mreže od Rejonske regulacione stanice do izrađenog dijela gasne distributivne mreže u Industrijskoj zoni Luka, koji je položen u trotoar novoizgrađene saobraćajnice i izgradnja dijela distributivne gasne mreže pored firme Ilmex i firme Sakom.

Takođe, na sastanku su dogovorene operativne radnje koje treba izvršiti u narednoj sedmici, a to je da Sarajevogas uradi premjer i predračun radova za pomenute dionice gasovoda i Rejonske stanice, kako bi se mogao potpisati ugovor o izvođenju radova u što kraćem roku. Nadležni iz Sarajevogasa su informisali načelnika o spremnosti da idu u ovaj projekat i da ga realiziraju u roku od 45 dana od dana potpisivanja ugovora. Ovim projektom će se omogućiti privrednim subjektima u Industrijskoj zoni Luka, kao i budućim investitorima mogućnost brzog i lahkog priključka na gasnu mrežu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.