Izvor: eKapija | Petak, 11.09.2020.| 07:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kompanija Elsat gradi fabriku LED ekrana u Čačku

(Foto: Elsat)
U poslovima rasvjete i advertajzinga, LED ekrani najčešće se poručuju iz Kine i to kao gotov proizvod. Uz pomoć partnera iz Kine koji su ustupili dio tehnologije za proizvodnju ekrana, kompanija Elsat, članica Naučno–tehnološkog parka Čačak, pokrenula je proizvodnju u Srbiji.

Osim osnovnih komponenti koje proizvod sadrži, dorada i finalizacija odvijaju se u Čačku. Namjera je da tržište dobije visokokvalitetan proizvod čija je cijena povoljnija nego u Kini.

Oglašavanje putem štampanog materijala, naročito kada su u pitanju kompanije koje drže do vizuelnog imidža, sve češće zamjenjuju digitalna rješenja. Osim praktičnog razloga da se reklama učini vidljivijom a informacija dopre do prolaznika, postoji i estetski razlog koji podrazumijeva da su digitalni ekrani atraktivno dinamičko rješenje.

LED ekrani predstavljaju efektno rješenje za oglašavanje u šoping centrima, prodajnim objektima, apotekama, supermarketima, na sajmovima, pumpama, autobuskim stanicama, aerodromima itd.

Ono što je u vezi sa ovakvim vidom reklamiranja zanimljivo jeste mogućnost centralizovanog upravljanja sadržajima digitalnih panela.

- Uzmimo za primer radnje u tržnim centrima. Određeni brend koji ima potrebu za digitalnim obilježavanjem, u većini ili u svim prodavnicama može postaviti LED ekrane. Postoji način da se sadržaji (poruke) na tim ekranima kontrolišu i mijenjaju iz jednog centra. Mi takve sadržaje mijenjamo preko aplikacije. Ovakav princip promjene digitalnog sadržaja je efikasan i zbog toga što se na taj način mogu izbeći troškovi štampe i izlazaka na teren da bi se stari posteri mijenjali novim - kazao je Aleksandar Stefanović, izvršni direktor kompanije Elsat.

Prednosti proizvodnje LED ekrana u Srbiji su velike. Prije svega, predviđen je kratak rok isporuke, omogućene su tehnička podrška i obuka, kao i servis u garantnom i vangarantnom roku. Svaki proizvod se izrađuje prema zahtjevu kupca, a softversko rješenje je takvo da je pristupačno za bilo koje vizuelno rješenje (fotografija ili video).

M. Banović

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.