NavMenu

Kreće sanacija tunela Crnaja na putu Jablanica-Konjic

Izvor: eKapija Petak, 11.09.2020. 07:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nikifor Todorov/shutterstock.com)Ilustracija
Federalna vlada je danas prihvatila informaciju o aktivnostima na rješavanju problematike tunela Crnaja na magistralnoj cesti M-17, dionica Jablanica - Konjic, te dala suglasnost za njegovu sanaciju po već potpisanom ugovoru s izvođačem radova JV HP lnvesting Mostar & EuroAsfalt Sarajevo.

Također, uglasnost je dala i za početak radova 15. septembra sukladno ugovornoj dinamici, s rokom završetka od 16 mjeseci. Izvođenje radova treba planirati u razdoblju od 15. septembra 2020. do 30. maja 2021. godine. Ovisno od gustini prometa u razdoblju turističke sezone 2021. godine, po potrebi, treba prekinuti i stvoriti uvjete za neometano odvijanje prometa u oba smjera, a radove nastaviti nakon okončanja turističke sezone.

Sredstva za saniranje tunela osigurana su iz kredita Svjetske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicijske banka namijenjenog za Program modernizacije magistralnih cesta Federacije BiH (S).

Vlada je zadužila ZCeste Federacije i izvođača radova na obvezno poštivanje mjera sigurnosti sa što manjim čekanjem sudionika u prometu, uz prilagodbu dinamike radova u vrijeme većeg prometa, te da u periodu dok traju radovi sudionici u prometa budu pravovremeno informirani o korištenju alternativnih putnih pravaca.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.