Izvor: eKapija | Petak, 11.09.2020.| 07:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kreće sanacija tunela Crnaja na putu Jablanica-Konjic

Ilustracija (Foto: Nikifor Todorov/shutterstock.com)
Federalna vlada je danas prihvatila informaciju o aktivnostima na rješavanju problematike tunela Crnaja na magistralnoj cesti M-17, dionica Jablanica - Konjic, te dala suglasnost za njegovu sanaciju po već potpisanom ugovoru s izvođačem radova JV HP lnvesting Mostar & EuroAsfalt Sarajevo.

Također, uglasnost je dala i za početak radova 15. septembra sukladno ugovornoj dinamici, s rokom završetka od 16 mjeseci. Izvođenje radova treba planirati u razdoblju od 15. septembra 2020. do 30. maja 2021. godine. Ovisno od gustini prometa u razdoblju turističke sezone 2021. godine, po potrebi, treba prekinuti i stvoriti uvjete za neometano odvijanje prometa u oba smjera, a radove nastaviti nakon okončanja turističke sezone.

Sredstva za saniranje tunela osigurana su iz kredita Svjetske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicijske banka namijenjenog za Program modernizacije magistralnih cesta Federacije BiH (S).

Vlada je zadužila ZCeste Federacije i izvođača radova na obvezno poštivanje mjera sigurnosti sa što manjim čekanjem sudionika u prometu, uz prilagodbu dinamike radova u vrijeme većeg prometa, te da u periodu dok traju radovi sudionici u prometa budu pravovremeno informirani o korištenju alternativnih putnih pravaca.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.