NavMenu

Počela modernizacija puta kroz Vrbanju - Niskogradnja izvodi radove vrijedne više od 800.000 KM

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.09.2020. 09:51
Komentari
Podeli
(Foto: Grad Banjaluka)
Modernizacija 1,3 kilometra magistralnog puta Banjaluka–Čelinac, kroz naselje Vrbanja, počela je juče, 9. septembra.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je obišao gradilište u Vrbanji, kazao je da se u gradu mnogo radi na mreži saobraćajnica, izradnji kružnih tokova, te mostova.

- Dosta toga radimo u saradnji sa Putevima RS, što je i ovdje slučaj, jer je na području Banjaluke dosta magistralnih i regionalnih putnih pravaca, koju su u nadležnosti tog preduzeća. Konkretno, danas i sutra imamo nekoliko velikih poslova sa Putevima. Počinju radovi na dva ulaza u grad, i to jedan od pravca Kotor Varoša i Čelinca i drugi iz pravca kanjona Tijesno. Ovo su jako opterećene saobraćajnice preko kojih idu hiljade vozila dnevno, i kojim se odvija javni prevoz – kazao je Radojičić, saopšteno je na gradskom sajtu.

Nenad Nešić, direktor Puteva, precizirao je da se u Vrbanji radi na rehabilitaciji kolovoza, uključujući i radove na sistemu odvodnje i saobraćajne signalizacije, za šta će biti izdvojeno 838.000 KM.

Radove izvodi domaće preduzeće Niskogradnja, a rok za njihov završetak je 60 dana.

- U vrijeme krize uzrokovane epidemijom korona virusa, jako je bitno i za Republiku Srpsku i za Banjaluku, da sve radove izvode domaće firme – naveo je Nešić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.