Izvor: Nezavisne novine | Četvrtak, 10.09.2020.| 09:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Banjaluci otvoren Nacionalni teniski centar RS (VIDEO)

(Foto: YouTube/Screenshot)
U Banjaluci je sinoć, 9. septembra, otvoren Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske, a prvi udarac u novoizgrađenom Nacionalnom teniskom centru RS izvela je mlada teniska nada Tea Kovačević.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, sportski direktor Teniskog saveza Srbije Aleksandar Bolić, te Srđan Đoković, otac najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića.

Srpski teniser Novak Đoković se okupljenima obratio putem video poruke i poručio da se nada da će u skorijoj budućnosti posjetiti Banjaluku i imati priliku da igra na novim terenima.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Srpske, koji je sinoć otvoren u Banjaluci, omogućiti i Banjaluci i Republici Srpskoj da u narednom periodu organizuje turnire i master serije.

- Banjaluka se sada svrstava u red centara koji imaju sve uslove za održavanje turnira na visokom nivou, na kojima učestvuju teniski asovi, a koji će prenijeti svoje znanje i iskustvo našim mladim teniserima - rekao je Višković novinarima, nakon svečanosti povodom otvaranja Nacionalnog teniskog centra.

On je izrazio nadu da će ovaj centar biti objekat koji će služiti na dobrobit mladih u Srpskoj i podstaći ih da se bave sportom.

Centralni teren urađen je po svjetskim standardima, kapaciteta 1.300 stolica koje se prelivaju na sve četiri strane tribina u bojama srpske trobojke, a kapacitet samog terena u slučaju potrebe moći će ići i do 4.500 mjesta sa montažnim tribinama.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.