Izvor: Promo | Četvrtak, 10.09.2020.| 08:07
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Beograđanki vraćamo stari sjaj - Kompanija Marera Properties proširuje svoj portfolio kancelarijskog prostora u centru Beograda

(Foto: Marera Properties/ Shutterstock editorial photos)
Marera Properties, jedna od najvećih kompanija na tržištu komercijalnih nekretnina u Srbiji, biće novi vlasnik poslovne kule Palate Beograd, poznate kao Beograđanka. U okviru postupka javnog nadmetanja koji je sproveo Grad Beograd, ćerka firma kompanije Marera Properties dala je najbolju ponudu i sada je u procesu zaključenja kupoprodajnog ugovora.

Akvizicija se odnosi na kancelarijski prostor u kuli Beograđanke, a ne obuhvata maloprodajni objekat koji se nalazi uz kulu. U pitanju je blizu 20.000 kvadratnih metara, čime kompanija definitivno potvrđuje svoju lidersku poziciju u segmentu kancelarijskog prostora u centru prestonice.

Od 1974. godine kada je sagrađena, Palata Beograd nije podvrgnuta nijednom značajnijem projektu rekonstrukcije. Kompanija Marera Properties se obavezala na dodatnu investiciju u vrijednosti od 8 mil EUR, kao i da će radove na objektu realizovati u roku od tri godine.

(Foto: Marera Property Management)

- Apsolutno smo svjesni činjenice da je Beograđanka jedno od obilježja našeg glavnog grada. Uz maksimalnu odgovornost ali i entuzijazam ući ćemo u projekat rekonstrukcije. Zaista imamo bogato iskustvo na ovom polju, uključujući obnovu kultnih arhitektonskih zdanja. Najbolji primjer koji je javnosti poznat jeste rekonstrukcija nekadašnje hale Beko, danas Kalemegdan Biznis Centra, urađena uz saradnju sa Republičkim zavodom za zaštitu spomenika. Beograđanka je svojevremeno bila najmodernija građevina u zemlji, a naši planovi su da joj vratimo taj status kroz inovativni dizajn i adaptaciju prema aktuelnim trendovima u arhitekturi i uređenju biznis enterijera. Sigurni smo da će uprava grada i naši sugrađani moći zajedno sa nama da se ponose rezultatom – izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije Marera Properties.

Palata Beograd će nakon rekonstrukcije otvoriti vrata za poslovnu zajednicu. Zakupcima će na raspolaganju biti atraktivni kancelarijski prostori na prestižnoj lokaciji, urađeni prema najvišim standardima i prilagođeni savremenom konceptu poslovanja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.