NavMenu

Počele konsultantske posjete u okviru projekta digitalizacije preduzeća u RS

Izvor: eKapija Utorak, 08.09.2020. 14:51
Komentari
Podeli

(Foto: Zapp2Photo/shutterstock.com)
Privredna komora Republike Srpske u okviru Centra za digitalnu transformaciju, a u saradnji sa GIZ – Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju, realizuje aktivnosti na polju unapređenja primjene digitalizacije u malim i srednjim preduzećima RS u okviru projekta "Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH".

Kroz dosadašnje aktivnosti identifikovano je deset pilot preduzeća za izradu Digitalne strategije, po pet preduzeća iz oblasti drvoprerade i metalne idustrije, saopšteno je iz PK RS.

Uz podršku GIZ-a, anketiranim preduzećima obezbjeđena je usluga sertifikovanih konsultanata za digitalnu transformaciju iz Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije, koji će u saradnji sa predstavnicima preduzeća uraditi analizu stanja pripreme digitalne transformacije i dati preporuke kroz izradu posebnog dokumenta.

U okviru ovog projekta počele su prve posjete sertifikovanih konsultanata u pilot preduzećima za izradu digitalnih strategija. Posjete su počele u dva privredna društva Novi Jelšingrad Banjaluka i Mreža Network Derventa, a do kraja septembra realizovaće se posjete i u ostalim privrednim društvima.

Posjeta sertifikovanih konsultanata traje najmanje tri dana i odvija se u dva. Prvi dan će se raditi ekspertska analiza stanja u pogledu primjene digitalnih rješenja u poslovanju, a naredna dva dana izrada strategije u konkretnom privrednom društvu.

Ovo je prilika da se pilotira proces digitalne transfomacije poslovnih procesa u skladu sa standardima, kako bismo mogli stvoriti uslove i definisati procedure u okviru Centra za digitalnu transformaciju u Privrednoj komori RS, koji će i u narednom periodu obavljati ovu aktivnost.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.