NavMenu

Na Majevici kod Srebrenika niče sportsko-rekreativni centar - Otvaranje kompleksa vrijednog 2,2 mil KM u junu 2021 (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 08.09.2020. 12:35
Komentari
Podeli
(Foto: Turistička zajednica Srebrenik)
Uskoro će planina Majevica kod Srebrenika biti bogatija za sportsko-rekreativni kompleks. Turistička zajednica grada Srebrenika zajedno sa upravom Grada u proteklih nekoliko mjeseci počela je izgradnju sportsko-rekreativnog centra na Majevici, javili su za eKapiju iz Turističke zajednice.

Zapušteni prostor nekadašnjih vojnih objekata na Okresanici zamišljen je kao centralna tačka, poveznica svih turističkih mikro lokacija na prostoru planine Majevice.

- Srebrenik je pionir kada je u pitanju osnivanje gradske turističke zajednice na području TK. Odmah po osnivanju Turističke zajednice krenulo se sa konkretnim planovima i projektima kako bismo na najbolji način iskoristili veoma bogate prirodne resurse Srebrenika. Ovih dana počela je druga faza radova na projektu sportsko-rekreativnog kompleksa. Uz sve ostalo vrijedno posjete, od naše kule Gradine, planinarskog doma, etno bašte Bešić, pješačkih i biciklističkih staza, izgradnjom ovoga centra zaokružićemo turističku ponudu planine Majevice i Srebrenik pozicionirati kao nezaobilaznu turističku destinaciju - rekao je gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović.

U Turističkoj zajednici grada Srebrenika prepoznali su Majevicu kao izuzetno vrijednu turističku destinaciju. Od grada su na raspolaganje dobili zemljište na kojem je planirana izgradnja sportsko-rekreativnog centra.

- Ovo je bila jedna ogromna deponija smeća koju smo očistili i krenuli u urbanizaciju prostora. Prvo smo riješili obilaznicu, zatim izgradnju kanalizacije, električnu energiju, rasvjetu i sad pristupamo izgradnji objekata. Pri kraju je igraonica za djecu, već su urađeni ivičnjaci, kružni tok a uz objekte na redu je i hortikultura. Čekamo jesen i malo kiše kako bi mogli pristupiti sadnji bilja i drvoreda koje smo planirali - kazao je Mato Jurić, predsjednik Turističke zajednice grada Srebrenik.

Svi radovi odvijaće se u četiri faze. Kako je rečeno portalu Klix, dosad je izgrađen pristupni put s pratećim saobraćajnicama, formirana je kanalizaciona mreža, sprovedena električna energija i rasvjeta, kao i kompleks dječijih igraonica. Nakon toga, kreću finalni radovi na restoranu.


Kompleks će imati sportske terene, park, igraonice, restoran. Cjelokupna investicija koštaće oko 2,2 mil KM i biće gotova za jun 2021. kada je planirano otvaranje.

Fotogalerija
Turistički kompleks Majevica kod Srebrenika
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.