NavMenu

Norveška uspostavlja biznis asocijaciju u BiH - Zainteresovani za ulaganje u energetski i IT sektor

Izvor: eKapija Utorak, 08.09.2020. 15:31
Komentari
Podeli

(Foto: I.Vukša)
Norveški investitori zainteresovani su za ulaganje u energetski sektor u BiH, s fokusom na obnovljive izvore energije, kao i u oblast informatičkih tehnologija, istaknuto je na jučerašnjem sastanku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staše Košarca i ambasadora Norveške u BiH Olava Rajnertsena, saopšteno je iz tog ministarstva.

Rajnertsen je tokom nastupne posjete informisao Košarca da Norveška aktivno radi na uspostavljanju biznis asocijacije u BiH s ciljem efikasnijeg povezivanja privrednika iz BiH sa privrednicima iz Norveške.

On je podsjetio da je Norveška podržala formiranje poslovnih inkubatora u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i Tuzli.

Košarac je poželio Rajnertsenu uspjeh u budućem radu, te izrazio zahvalnost na pomoći i podršci koju Norveška pruža BiH, s naglaskom na EU integracije.

U saopštenju se dodaje da su se sagovornici usaglasili da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, te da je potrebno unaprijediti i intenzivirati spoljnotrgovinsku saradnju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.