NavMenu

Kompanija CTP Invest gradi poslovni objekat u Kragujevcu - Posao za još 300 radnika

Izvor: Promo Utorak, 08.09.2020. 09:16
Komentari
Podeli
(Foto: Jovan Dobrić)
Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i direktor kompanije CTP Invest Srbija Vlatko Đuriček sa saradnicima, obišli su gradilište u Zoni poslovanja Feniks, gdje je 1. jula počela izgradnja poslovnog objekta površine 27.430 metara kvadratnih.

Ovo je u Kragujevcu drugi objekat holandske kompanije CTP – industrijskog developera, koji posluje u 13 zemalja centralne i istočne Evrope. Iako je u Srbiji prisutan tek tri godine, CTP je do sada izgradio šest objekata, dok su još tri objekta u fazi izgradnje, ukupne površine 180.000 kvadrata.

Prema riječima Vlatka Đuričeka, Kragujevac je jedan od četiri strateški važna grada u Srbiji, mjesto gdje treba biti.

- Razlozi su višestruki. Kragujevac je ne samo veliki grad, nego i regionalni centar, sjedište Univerziteta, ali i grad bogate industrijske tradicije. Tome u prilog ide i veliko zadovoljstvo svih naših trenutnih poslodavaca u Kragujevcu. Od ogromnog značaja za investitore je i spremnost Gradske uprave i svih institucija da blagovremeno i u skladu sa svim procedurama ispune svoje obaveze.

Prvi objekat CTP investa, za potrebe kineske kompanije Jan Feng, koji se prostire na 25.000 kvadrata, u neposrednoj blizini, izgrađen je u rekordnom roku i već je u upotrebi. Drugi objekat, koji se sada gradi za poznatog klijenta, našeg dugogodišnjeg partnera, još je veći što je potvrda naše ozbiljnosti da investiramo u grad Kragujevac, naglasio je Đuriček. CTP će u izgradnju tog tehnički zahtjevnijeg objekta, u Zoni poslovanja Feniks, uložiti 17 mil EUR, a vrijednost opreme u samom objektu je 20 mil EUR.

U pogonu Jan Feng Enterijera trenutno je 600 zaposlenih, a konačan cilj je oko 800 radnika. U novom pogonu posao će dobiti još 300 Kragujevčana.

- CTP je svakako investitor koji je već dokazao svoje reference, a u Kragujevcu ima pouzdanog partnera. Na nama je da svojim servisima budemo na usluzi zbog Kragujevčana i našeg dobrog rejtinga - poručio je Dašić.

Trenutno, u tri kompanije CTP parka u Kragujevcu radno je angažovano 600 ljudi u prvom objektu CTP Parka, a u narednoj godini taj broj treba da poraste do 900 zaposlenih. Nakon realizacije izgradnje nove fabrike ukupan broj zaposlenih će porasti na 1200. Namjera je da se sa ulaganjima u Kragujevac nastavi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Agro

Izdanci hmelja prodaju se po cijeni od 1.000 EUR za kilogram

Izdanci hmelja vrlo su osjetljivi, teško se čuvaju duže vrijeme, brzo venu zbog čega se moraju konzumirati odmah nakon berbe jer je svježina ključna za njihov okus. Hmelj (Humulus lupulus L.) je u prirodi samonikla biljka koja raste na vlažnim mjestima, uz rubove šuma gdje se penje po grmlju i stablima, šikarama i živicama, uz rijeke i potoke. Podsjeća na divlje šparoge Njegovi izdanci podsjećaju na divlje šparoge i vrlo su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.