NavMenu

Brod želi novi granični prelaz

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 07.09.2020. 13:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kichigin/shutterstock.com)Ilustracija
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH, Zoran Tegeltija posjetio je u petak, 4. septembra, opštinu Brod i sa načelnikom opštine razgovarao o graničnom prelazu i mogućnosti izmještanja terminala za kamione na novu lokalciju.

Tegeltija je nakon sastanka rekao da su se on i načelnik Jovičić složili da je krajnje vrijeme da Brođani dobiju novi granični prelaz koji u ovom trenutku dijeli grad na dva dijela i koji će biti adekvatan za svakodnevni obim putnika i robe, saopšteno je na sajtu opštine.

On je podsjetio da je prije 15 godina sve bilo spremno za izgradnju novog graničnog prelaza, čak i donatorska sredstva, ali da su u tom trenutku postojali problemi sa rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa.

- U međuvremenu, zahvaljujući rukovodstvu opštine Brod i Vlade Republike Srpske, riješeni su ti imovinsko-pravni odnosi i ostalo je na nama da sa nivoa zajedničkih institucija, u saradnji sa međunarodnim finansijskim institucijama, obezbijedimo sredstva da izgradimo novi granični prelaz - rekao je Tegeltija.

Prema njegovim riječima, sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH u narednom periodu biće rješavan i problem terminala za kamione.

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić istakao je da je ovo prvi put da Brod ima podršku sa nivoa BiH.


- Naši najveći problemi su blokada na granici, sam granični prelaz i carinski terminal, tačnije sve što je vezano za granični prelaz preko kog godišnje pređe između 80.000 i 100.000 teretnih vozila - rekao je Jovičić.

On je dodao da postojeća saobraćajna i svaka druga infrastruktura ne može to da prati.

- Zahvaljujući razumijevanju Vlade Republike Srpske, izgradnjom obilaznice i dvije kružne raskrsnice, uskoro će doći do rješenja ovog pitanja - rekao je Jovičić i dodao da se nada da će uz pomoć naših predstavnika u zajedničkim institucijama riješiti i pitanje graničnog prelaza.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.