NavMenu

Studen holding čeka odluku Vlade Brčko distrikta o formiranju slobodne poslovne zone

Izvor: RTRS Ponedjeljak, 07.09.2020. 10:06
Komentari
Podeli
BrčkoBrčko
Incijativa Studen grupacije da se u Distriktu Brčko formira poslovno-ekonomska zona od 300.000 kvadrata sa investicijom od 20 mil KM i sa 220 radnih mjesta, ulazi u finalizaciju.

Nakon potpisivanja Memoranduma o razumijevanju Vlade distrikta i grupacije, o izgradnji ekonomske zone, korak koji slijedi je odluka Vlade distrikta o formiranju slobodne poslovne zone.

Cilj formiranja slobodne poslovne zone u Distriktu je širenje poslovnih poduhvata i povećanje broja zaposlenih.

Za realizaciju inicijative Studen kompanije o formiranju poslovno-ekonomkse zone u Distriktu Brčko, potrebno je rješenje Kancelarije za upravljanje javnom imovinom distrikta.

- Treba da se na tehničkom nivou u administraciji radi oko tih odluka. To je trenutno u Kancelariji za upravljanje javnom imovinom, koja treba da to predloži, Vlada usvoji, kako bi moglo dalje da se ide u proceduru - rekao je Srđan Blažić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Distrikta Brčko.


Ševal Suljkanović, direktor za ekonomska pitanja Studen kompanije iz Brčkog ističe da je potrebna koordinacija između različitih nivoa vlasti, kako se bi se prevazišli odrđeni problemi i kako bi se, kako navodi, i u ovakvo teškoj situaciji izbjegle neke prepreke, kada je u pitanju realizacija određenih poslovnih aktivnosti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.