Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 02.09.2020.| 13:11
Izdvojite članak Odštampajte vijest

UKC RS pomaže Bolnici Brčko u unapređenju zdravstvene zaštite

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da će UKC pomoći Bolnici Brčko da podigne nivo zdravstvene zaštite u toj ustanovi, te je naglasio da će saradnja biti intenzivirana.

- To će biti učinjeno samim tim što ćemo liječiti njihove pacijente, a istovremeno ćemo pomoći i u edukaciji zdravstvenog kadra iz brčanske Bolnice, a slaćemo naše ljekare da pomognu kolegama u Brčkom - rekao je Đajić novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa delegacijom brčanske zdravstvene ustanove.

On je izrazio zadovoljstvo što su zdravstveni radnici, a i pacijenti iz Brčkog prepoznali UKC kao ustanovu koja pored prostornih kapaciteta ima i najsavremeniju opremu i dobro obučen kadar, te da pruža zdravstvene usluge poput referentnih ustanova u Evropi i svijetu.

Đajić je rekao da je u UKC-u liječen najveći broj oboljelih od virusa korona, dodavši da je više od polovine pacijenata iz drugih regiona, a ne samo banjalučke regije.

- Među najboljim smo zdravstvenim ustanovama kada je riječ o preživljavanju pacijenata u Intenzivnoj jedinici što dokazuje da smo na vrijeme radili na edukaciji kadra i nabavci opreme - rekao je Đajić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.