NavMenu

Jača saradnja BiH sa Turskom i Mađarskom na polju investicija - FIPA uskoro potpisuje sporazume

Izvor: eKapija Utorak, 01.09.2020. 11:39
Komentari
Podeli

(Foto: isak55/shutterstock.com)
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dalo je saglasnost Agenciji za promociju stranih investicija BiH (FIPA) za potpisivanje Memoranduma o suradnji sa Uredom za investicije Predsjedništva Republike Turske i Agencijom za promociju izvoza Republike Mađarske.

Nakon davanja saglasnosti Predsjedništva Bosne i Hercegovine, direktorica FIPA-e Milica Marković će u narednom periodu organizovati potpisivanje, saopšteno je iz FIPA-e.

Ured za investicije Predsjedništva Republike Turske je nacionalna organizacija za promociju mogućnosti investiranja u Tursku i za pružanje pomoći investitorima prije, tokom i nakon dolaska u Tursku.

Cilj potpisivanja Memoranduma o saradnji sa FIPA-om je poboljšanje saradnje u oblasti investiranja, uspostavljenje direktnih kontakata privrednika i investitora, stvaranje povoljnih uslova za ekonomski rast i organizacija posjeta na visokom nivou za državne institucije, privatne i javne kompanije i ostale relevantne aktere u ekonomskim odnosima.

FIPA i HEPA (Agencija za promociju izvoza Mađarske) će potpisati Memorandum o saradnji o dodjeli bezpovratnih finansijskih sredstava za mađarske kompanije koje investiraju u BiH. Vlada Mađarska je formirala Investicioni program Zapadnog Balkana koji podrazumijeva dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava mađarskim kompanijama koje žele investirati u regiju zapadnog Balkana.

FIPA će analizirati i procjenjivati svaki nominirani projekat, koristeći kao neke od kriterija poslovne indikatore mađarskih kompanija koje nominuju projekat, zatim značaj projekta za BiH i finansijsku analizu projekta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.