NavMenu

Sjeverna Makedonija planira značajne olakšice za zaposlene u IT sektoru

Izvor: Tanjug Utorak, 01.09.2020. 11:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)Ilustracija
Nova Vlada Sjeverne Makedonije ulaže napore da do kraja svog mandata 2024. godine dovede godišnji rast na 4%, a dio tih napora će značajno uticati i na IT sektor.

Digitalizacija je suštinski proces da bi ekonomija postala efikasnija, a kvalitet života porastao, piše u prijedlogu Plana rada Vlade Sjeverne Makedonije.

Prema tom planu, za zaposlene u IT sektoru porez na dohodak bi do 2023. trebalo da bude sveden na nulu, piše portal Sartit.rs. Plan je da on sa dosadašnjih 10%, sljedeće godine bude smanjen na 5%, a u 2021. na 3%. Uz to će ekonomska politika biti usmjerena na razvoj inovacija i ulaganja u tehnološki razvoj.

Do kraja 2020. godine biće završen proces analize i preporuka za dalje jačanje Fonda za inovacije i tehnološki razvoj, prenosi B92.

Vlada u Skoplju će nastaviti da ulaže u naučno-tehnološki park, koji je počeo da radi u martu 2019. godine kako bi u potpunosti bio operativan 2025. Pružiće se prilika mnogim mladim ljudima iz zemlje i inostranstva da započnu posao bez potrebe za režijskim troškovima. Sličan plan je predviđen za još pet gradova, navodi Startit.

Nacrt Sobranje tek treba da usvoji, kako bi počela njegova realizacija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.