NavMenu

Zahtjeve za podsticaje radi povećanja plata radnicima podnijelo više od 500 firmi širom RS

Izvor: RTRS Utorak, 01.09.2020. 08:45
Komentari
Podeli

(Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
Više od 500 privrednih subjekata U Republici Srpskoj do danas je dostavilo zahtjev za dodjelu podsticaja po osnovu povećanja plata zaposlenima, rečeno je Srni u Ministarstvu privrede i preduzetništva Srpske.

Iz ovog Ministarstva podsjećaju da je juče, 31. avgusta, bio posljednji dan za podnošenje zahtjeva u drugom obračunskom periodu, te dodaju da su privrednici prepoznali prednosti Zakona o podsticajima u privredi Srpske i žele da i posljednjeg dana iskoriste njegovu mogućnost i apliciraju za sredstva.

Zahtjevi se podnose putem aplikacije "e-podsticaj", koja se nalazi na sajtu Ministarstva privrede i preduzetništva, gdje postoji detaljno uputstvo za njihovo podnošenje.

Posmatrano po djelatnostima, najveći broj zahtjeva za podsticaje podnijeli su privredni subjekati iz prerađivačke industrije, odnosno više od 30 odsto.

Iz resornog Ministarstva su naveli da je kao rezultat primjene ovog zakona došlo do povećanja plata za 20% u odnosu na iznos iz marta 2019. godine kod privrednih subjekata koji su ostvarili pravo na podsticaj, kao i do rasta prihoda od doprinosa, te povećanja broja zaposlenih.


Zakon o podsticajima u privredi Republike Srpske, čija je primjena počela 1. jula prošle godine, uspostavio je okvir za dodjelu podsticaja privrednim subjektima s ciljem povećanja konkurentnosti i produktivnosti privrede u Republici Srpskoj.

Podsticajna sredstva predviđena ovim zakonom dodjeljuju se privrednim subjektima po osnovu povećanja plate radnika.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.