NavMenu

Čarolija ukusa iz Srbije i regiona - Sajam tradicionalne hrane i vina 5. septembra u Beogradu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 31.08.2020. 10:49
Komentari
Podeli

(Foto: Good Food & Wine Festival)
Na zalasku ljeta, od petka, 28. avgusta do nedjelje, 6. septembra, održava se drugi po redu Good Food & Wine Festival. Manifestacija koja se ove godine održava pod sloganom "Okusi ljubav na rijeci", tokom festivalske nedjelje okupiće više stotina učesnika, proizvođača hrane i vina, ugostitelja, turističkih radnika i veliki broj posjetilaca, ljubitelja tradicionalnih proizvoda iz Srbije i regiona.

Glavni događaj u okviru Good Food & Wine Festivala je sajam tradicionalne hrane i vina na kome će se predstaviti više od pedeset izlagača iz Srbije i regiona, na Sava promenadi (plato iza zgrade Belgrade Waterfront Galerije u Karađorđevoj), u subotu, 5. septembra.

Posjetioci će tog dana imati priliku da uživaju u degustaciji vina, domaćih rakija, organskim sokovima, pršuti, sirevima i drugim delikatesima. Ljubitelji vina i dobrog zalogaja moći će na sajmu da kupe proizvode po sniženim cijenama, ali i da se zabave uz muziku i druge sadržaje na bini koji će trajati tokom cijelog sajamskog dana. Ulaz je besplatan, a svi posjetioci će imati šansu da dobiju i neki od 10.000 poklona koje daruju izlagači, kao i da okušaju sreću u nagradnim igrama koje su pripremili organizatori.

U skladu sa simbolikom koju hljeb ima u srpskoj tradiciji, na sajmu će biti organizovana izložba hljeba "Hljeb naš nasušni" koja će okupiti najbolje pekarske zanatlije, koji će pokazati svoje umijeće pravljenja ukusnih proizvoda od tijesta.

Na glavnoj bini, na prezentacijama i radionicama, zainteresovani će moći da nauče zanimljivosti o srpskoj gastronomiji i sve popularnijoj vinskoj industriji na ovim prostorima. Tog festivalskog dana, pred posjetiocima biće dodijeljena priznanja najboljim proizvođačima Srbije i regiona, po izboru novinara, prijatelja festivala.

Tokom festivalske nedjelje, partneri festivala, beogradski ugostitelji, kreiraće specijalni festivalski meni i omogućiti poseban ugođaj posjetiocima restorana, uz festivalske popuste, degustacije vina i upoznavanje sa ukusima koji dolaze iz njihovih kuhinja. Oni će pripremiti i nedeljni Sunday brunch, 6. septembra, uz druženje sa kuvarima.

Good Food & Wine Festival organizuje udruženje Centar Spektar, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Sekretarijata za privredu Grada Beograda.

Sve informacije o učešću i programu mogu se naći na veb stranici Festivala, na portalu www.putovanjaiturizam.com.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.