NavMenu

LG kreirao masku za lice koja prečišćava vazduh

Izvor: Nezavisne novine Subota, 29.08.2020. 07:56
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Tumisu)
Posljednjih mjesci zbog pandemije virusa korona maske za lice su veoma tražene, u nekim zemljama su i obavezne, a LG je odlučio da je najpametnije što možete učiniti da stavite elektronski prečišćivač vazduha na lice kako biste prečistili vazduh koji udišete prije nego što dođe do pluća.

PuriCare Wearable pročišćivač vazduha ima par ventilatora sa tri brzine i par filtera koji podsjećaju na HEPA filtere sličnih onima koje se nalaze u LG kućnim prečišćivačima vazduha, prenosi pcpress.rs.

Jednostavno dišite normalno, a unutar ugrađenog "respiratornog senzora" detektovaće se koliko brzo dišete, kao i jačina disanja, kako biste mogli da podesite brzinu ventilatora.

Iz kompanije LG kažu da očekuju da će ljudi ovaj gadžet nositi satima, a baterija od 820 mAh može da radi do osam sati uz samo jedno punjenje. Različiti sistemi iznutra su dizajnirani da obezbijede da disanje ostane "bez napora" uprkos nošenju ovog gadžeta na licu.

Kada se ne koristi, maska sadrži kućište za odlaganje koje ima ultraljubičaste LED lampice koje će dezinfikovati površinu dok se puni. Takođe će se povezati sa vašim pametnim telefonom, i reći vam kada filtere treba zamijeniti, a LG kaže da je svaka komponenta zamjenjiva i može da se reciklira.

Za sada cijena maske nije poznata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.