NavMenu

Turistička ponuda Višegrada sve sadržajnija, cilj zadržati turiste više dana

Izvor: eKapija Petak, 28.08.2020. 11:04
Komentari
Podeli
Višegrad (Foto: nevenm/shutterstock.com)Višegrad
Opština Višegrad uložila je prethodnih godina mnogo sredstava kako bi opština bila što ljepša i pristupačnija za turiste koji dolaze u sve većem broju, rekao je načelnik ove opštine Mladen Đurević.

On je istakao da su uložena značajna sredstva i resursi u poboljšanje izgleda grada, ali i u brojne manifestacije radi privlačenje posjetilaca.

- Veliki broj infrastrukturnih projekata je realizovan, uređen je prilaz gradu, uređena obala na Drini i Rzavu i to je sve ono što privlači turiste. Rezultat svih radova je veliki broj turista koji u ovim ljetnim mjesecima, uprkos strahu od epidemije odlučuju da posjete Višegrad i da iskoriste sve potencijale koje on nudi - naveo je Đurević.

On je naglasio da turisti odlučuju da ostanu po nekoliko dana, što je bio i cilj, a ne da budu samo prolaznici.

- U narednom periodu naša misija treba da bude da ih zadržimo i sedam dana, to bi bio pravi turizam i to Višegrad i zaslužuje, jer imamo mnogo toga da ponudimo, da vide, da dožive. Pored svih atrakcija rijeke Drine, tu su turistički vozić, bir bajk, vožnja supovima, zip lajn, brodići, banja, ćuprija i Andrićgrad - napomenuo je Đurević novinarima.


On je dodao da će kajak-regata biti održana početkom septembra uz ispunjavanje svih epidemioloških mjera, kao i biciklistička trka koja kreće sa Jahorine i prolazi kroz Višegrad.

- Nadam se da ćemo od zimskih, a posebno proljetnih mjeseci imati zabilježene rekorde posjeta kao što je to bilo prošle godine - rekao je Đurević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.