NavMenu

Ari Naim novi regionalni menadžer IFC-a za Centralnu i Jugoistočnu Evropu

Izvor: Tanjug Petak, 28.08.2020. 09:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica grupacije Svjetske banke, imenovala je Arija Naima za regionalnog menadžera za Centralnu i Jugoistočnu Evropu, koji će raditi u Beogradu, saopštila je IFC.

On će nadgledati operacije u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Poljskoj, Rumuniji i Srbiji.

Naim će zamijeniti Tomasa Lubeka, koji je nedavno imenovan za menadžera savjetodavnih usluga iz oblasti javno-privatnog partnerstva za Aziju i Pacifik, sa sjedištem u Singapuru.

Povodom imenovanja, direktorka IFC-a za Evropu i Centralnu Aziju Vibke Šlemer rekla je da Naim donosi globalno iskustvo Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi.

- Uz njegovo vođstvo, radujemo se novim uspjesima u regionu, pružanju usluga našim klijentima i stvaranju novih tržišta tamo gdje su najpotrebnija - rekla je Šlemerova.

Naim je tim povodom rekao:

- Dok lagano izlaze iz trenutne krize izazvane pandemijom Kovida 19, sa ozbiljno ograničenim javnim finansijama, države moraju da pokrenu privredu u zastoju i povrate izgubljena radna mjesta. Nikada do sada nije bilo važnije i urgentnije da se privuče svež privatni kapital.

Kako kaže, dobra vijest je da su zemlje Centralne i Jugoistočne Evrope dobro pozicionirane da iskoriste prilike koje donosi digitalna ekonomija, predstojeća regionalizacija najvažnijih globalnih lanaca vrednosti i sve veća potreba za održivim i inkluzivnim rastom.

- Da bi to ostvarile, zemlje regiona moraju da poboljšaju svoje poslovno okruženje, formiraju nova javno-privatna partnerstva i stvore nova tržišta. IFC je institucija koja je riješena i jedinstveno pozicionirana da podrži vlade država i privatni sektor na tom putu - rekao je Naim.

U januaru 2020. godine IFC portfolio investicija u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi iznosio je 2,6 mlrd USD uloženih u brojne sektore, uključujući finansijska tržišta, infrastrukturu, informacione i komunikacione tehnologije, proizvodnju, usluge i obrazovanje. Dio ovih investicija u iznosu od 575 mil USD čine sredstva partnerskih institucija.

Ari Naim je francuski državljanin i bivši bankar. Za IFC je počeo da radi 2003. godine u Maroku, kao specijalista za pristup finansijama.

Posle toga, 2005. godine, prešao je u Vašington u tim IFC Grupe finansijskih institucija gde je dao aktivan doprinos globalnom idejnom liderstvu IFC-a u oblasti bankarstva malih i srednjih preduzeća i lizinga.

On je 2010. godine preuzeo ulogu menadžera za Dominikansku Republiku i Haiti, gdje je na čelu IFC-a predvodio napore za obnovu nakon zemljotresa 2010. godine, kroz uvođenje inovacija u investicije i savjetodavne i finansijske projekte u obje zemlje.

Posljednjih šest godina, Ari Naim je na poziciji menadžera IFC-a u Meksiku pratio sprovođenje aktivnosti IFC-a koje su u ekspanziji širom sektora i stara se za uspostavljanje snažne franšize u zemlji.

Ari Naim je po struci inženjer računarstva i magistar u oblasti vještačke inteligencije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.