NavMenu

Pri kraju radovi na završetku tunela Vranduk II

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.08.2020. 14:00
Komentari
Podeli

(Foto: muratart/shutterstock.com)
Završetak radova u glavnoj cijevi na tunelu Vranduk II očekuje se za deset dana, kazali su Feni u JP Ceste Federacije BiH, a prenosi sajt Grada Sarajeva.

Trenutno su u toku radovi na ugradnji opreme za upravljanje tunelom. U servisnoj cijevi urađeni su iskopi, a preostali su radovi na ugradnji hidroizolacije, sekundarne obloge, instalacija i donjeg stroja.

Izvođač radova je JV (joint venture) Hering Široki Brijeg i BBM Sarajevo. Vrijednost radova na projektu koji uključuje obnovu ovog tunela i dva mosta je 16.769.997,23 KM sa PDV-om. Radovi se finansiraju iz kredita Svjetske banke (IBRD) i Evropske investicione banke (EIB).

Iz JP Ceste FBiH podsjećaju da su radovi na sanaciji tunela Vranduk II počeli u septembru 2018. godine, te da se izvode u skladu sa odobrenjem za građenje koje je izdalo Federalno ministarstvo prostornog uređenja i Planom upravljanja okolišem i društvenim aspektima za Projekat rehabilitacije tunela Vranduk II i rekonstrukcije mostova Bosna IV i V.


- Rok za završetak radova na rehabilitaciji tunela Vranduk II i rekonstrukciji mostova Bosna IV i V bio je do kraja marta ove godine i taj rok je produžen do 4. septembra ove godine. U toku marta izvođač radova imao je problema sa dopremom materijala i opreme na gradilište iz inostranstva i to za radove koji su po dinamici trebali biti izvedeni prije završnog sloja asfalta. Na kompletnu dinamiku izvođenja dodatno je utjecala i situacija sa zatvaranjem granica uslijed pandemije COVID-19 – kazali su u JP Ceste FBiH.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.