NavMenu

Potpisan ugovor o izradi elaborata vodosnabdijevanja južnog dijela Dervente

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 27.08.2020. 09:10
Komentari
Podeli

(Foto: jtairat/shutterstock.com)
U Derventi je juče potpisan ugovor o izradi elaborata vodosnabdijevanja južnog dijela opštine, koji obuhvata sedam sela. Ugovor je potpisao načelnik opštine Milorad Simić i predstavnik firme Conus-inženjering iz Prnjavora Slobodan Knežević.

Simić je istakao da je riječ o izradi elaborata - idejnog rješenja koji će biti osnova za izradu glavnog projekta.

- Ovo se odnosi na priču vodosnabdijevanja južnog dijela opštine Derventa u selima Gornji i Donji Cerani, Gornja i Donja Osinja, Pojezna, Crnča, Mala Sočanica i dio Velike Sočanice. Interes je jako dobar, po meni nedovoljan. Ljudi sumnjaju jer 40 kilometara od crpilišta treba obezbijediti pitku vodu. U ranijem vremenu smo radili vodu i za druge dijelove opštine, sve je moguće - rekao je Simić novinarima.

On je naveo da su aktivisti iz sela evidentirali 725 mještana koji žele da učestvuju i dobiju vodu, te da vjeruje da će broj mještana dostići i 1.000.

- Ovo nema veze sa izborima i politikom, ovo je posao, nasušna priča. I ovo je jedan od najznačajnih projekata za naredne četiri godine - naglasio je Simić.

Načelnik Dervente je ukazao da je u sjevernom, istočnom i zapadnom dijelu lokalne zajednice problem vodosnabdijevanja riješen bušenjem bunara ili spajanjem na gradski vodovod.

- Pokazalo se da je moguće i da je praktično rješavati vodosnabdijevanje na ovaj način. Derventa na svoja tri crpilišta ima dovoljno pitke vode - rekao je Simić.

Predstavnik firme Conus-inženjering iz Prnjavora Slobodan Knežević kaže da je riječ o velikom području na kojem je stanovništvu neophodna voda, te da će se kroz idejno rješenje doći do tehničkih elemenata potrebnih za dalju realizaciju projekta.

- Oko pet mjeseci je potrebno da se uradi idejno rješenje, uključujući terenske i ostale radove - rekao je Knežević.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.