Izvor: eKapija+ | Srijeda, 26.08.2020.| 13:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Međunarodna investiciona konferencija SEE ENERGY - Connect & Supply 1. i 2. oktobra u Novom Sadu

Druga po redu međunarodna investiciona konferencija SEE ENERGY - Connect & Supply II 2020 sa B2B poslovnim sastancima, održaće se u Novom Sadu, 1. i 2. oktobra u novosadskom hotelu Sheraton uz sve preventivne mjere protiv virusa COVID 19.

Organizator, Nacionalna Asocijacija za biomasu Serbio u partnerstvu sa AMBEROM i GIZ DKTI, za cilj imaju podsticaj razvoja i realizaciju investicionih projekata proizvodnje čiste i zelene energije, umrežavanje raspoloživih domaćih resursa sa investicionim potencijalima domaćih i međunarodnih kompanija uključenih u sektor obnovljivih izvora energije.

Kroz poslovnu politiku države i njenih podsticaja kroz "feed-in" tarife za proizvodnju električne energije iz OIE, stvoren je povoljan poslovni ambijent za investicione potencijale u sektoru energetike, ali i prateće industrije.

Zbog toga je cilj SEE Energy konferencije je upoznavanje sa aktuelnim poslovnim i zakonskim okruženjem te povezivanje renomiranih kompanija i međunarodnih institucija iz sektora obnovljivih izvora energije, kako bi se dodatno podstakao razvoj OIE sektora u regionu jugoistočne Evrope i kako bi se uspostavili novi poslovni kontakti između velikih kompanija, MSP sektora i lokalnih poljoprivrednih proizvođača. Stoga, konferenciji će prisustvovati i predstaviti svoje nove projekte između ostalih i INNIO JENBACHER GmbH&Co OG, Nahtec GmbH, Austrija, GILLES Energie- und Umwelttechnik GmbH & CoKG, Polytechnik, Biogest Energie- und Wassertechnik GmbH i dr.

Cilj konferencije je analiza i predstavljanje dostupnih podsticaja, kreditnih linija i institucionalne pomoći za realizaciju investicionih projekata u energetici sa akcentom na analizu resursa i ograničavajućih faktora. . Svoje projektne i kreditne linije predstaviće Erste Bank , OTP Group, Razvojni fond AP Vojvodine, Garancijski fond AP Vojvodine. Finansijska i institucionalna podrška investicionim projektima predstaviće i EBRD kroz prezentaciju "Uloga sistema daljinskog grejanja u okviru Zelene Agende za Zapadni Balkan".

Konferenciju će svečano otvoriti predstavnici Vlade Srbije, kao i predstavnici dva ministarstva - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo energetike i rudarstva.

Nakon otvaranja prisutni će imaće priliku da čuju uvodne riječi i aktuelne teme u OIE oblastima predsjednika Svjetske asocijacije za bioenergiju (WBA) - Remigijus Lapinskas, kao i predsednice Nacionalne asocijacije Serbio '- Nataša Rubežić i vođe projekta GIZ DKTI- Milica Vukadinović.

Uticaj na razvoj sektora OIE od biomase i solara na području Srbije je od fundamentalnog značaja, a kako izvještaj Evropske komisjie o napretku procesa pristupanja u EU za zemlje Zapadnog Balkana očekujemo na jesen, konferencija će biti pravo mjesto za nova saznanja i diskusiju stručnjaka iz date oblasti.

Generalni sponzor cjelokupnog događaja Energotehnika Južna Bačka, predstaviće kroz svoje projekte društvenu odgovornost i spremnost da preuzme i najsloženiju ulogu u projektima od vitalnog nacionalnog značaja. Prvi dan Južna Bačka predstaviće svoje projekte i planove u oblasti biomase i kogeneracije, dok je drugi dan rezervisan za energiju sunca i vjetra.

Svoju tehnologiju predstaviće i kompanija CEEFOR - lider u oblasti primjene mjera energetske efikasnosti (EE) i obnovlјivih izvora energije (OIE) u regionu. Energy Net, Toplane Srbije kao i LafargeHolcim group predstaviće drugog dana konferencije primjenu naprednih tehnologija u energetskoj efikasnosti.

Prisustvo na konferenciji je besplatno uz obaveznu registraciju i ograničen broj prisutnih zbog novonastale situacije sa virusom, putem e-mail pošte na see-energy@serbio.rs.

Program konferencije i njene učesnike možete pogledati na sajtu organizatora www.serbio.rs.

Jezik konferencije je engleski i srpski. Za inostrane učesnike obezbijeđeni su prevodioci.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.