NavMenu

Tesco zapošljava 16.000 ljudi zbog rasta onlajn prodaje

Izvor: Tanjug Utorak, 25.08.2020. 10:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Georgejmclittle/shutterstock.com)Ilustracija
Britanski lanac supermarketa Tesco saopštio je da će otvoriti dodatnih 16.000 stalnih radnih mjesta kako bi podržao izuzetan rast onlajn prodaje, a mogao čak i da poveća broj pozicija, jer je trgovanje na internetu eksplodiralo usljed mjera zatvaranja zbog korone.

Kompanija je navela da očekuje da će većinu pozicija popuniti kolege koje su se privremeno pridružile na početku pandemije kovid-19, a sada žele da ostanu za stalno, prenosi Reuters.

Iz kompanije preciziraju da će u okviru ukupnog broja novih radnih mjesta 10.000 biti pozicije za prijem narudžbina klijenata, 3.000 se odnosi na za vozače za dostavu paketa, a preostalih 3.000 će pokriti različita radna mjesta u prodavnicama i distributivnim centrima.

Diskontni lanci supermarketa Aldi i Lidl su takođe najavili prošlog mjeseca otvaranje dodatnih 1.200, odnosno 1.000 radnih mjesta u Velikoj Britaniji ove godine, pošto nastavljaju otvaranje novih radnji i povećanje tržišnih udjela.

Ahold Delhaize, vodeći operater lanaca supermarketa u SAD i Evropi, saopštio je početkom avgusta da su brendovi koji posluju u njegovom sastavu zaposlili više od 45.000 radnika u drugom kvartalu na globalnom nivou, dodaje britanska agencija.

Prodaja prehrambenih proizvoda u Britaniji povećala se tokom pandemije, ali je rast usporio u poslednjih 12 nedelja, zaključno sa 9. avgustom, jer su navike potrošača počele da se vraćaju u normalu nakon višemjesečnog važenja mjere #ostanikodkuće, objavila je agencije Kantar za istraživanje tržišta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.