NavMenu

Putevi RS traže izvođača radova za obnovu puta Banjaluka-Prijedor - Vrijednost tendera 20,2 mil KM

Izvor: Capital Ponedjeljak, 24.08.2020. 08:44
Komentari
Podeli
(Foto: Bertold Werkmann/shutterstock.com)
Putevi RS raspisali su tender za izbor firme koja će raditi obnovu puta Prijedor–Banjaluka (M4), tačnije oko 37 kilometara magistrale od Kozarca do Prijedorske petlje. Popravak puta spremni su platiti više od 20 mil KM.

Nakon što im je isti tender iz aprila oboren zbog favorizovanja, odnosno uslova koji su propisivali kakve asfaltne baze treba da ima firma koja će raditi obnovu, Putevi nisu odustali, te su u srijedu, 19. aprila, raspisali novi tender.

Procijenjeno je da će popravka pomenute magistrale koštati 18,8 mil KM bez PDV-a ili 20,2 mil KM s uračunatim porezom.

Predviđeno je da budu urađeni pripremni radovi, radovi na elementima odvodnje puta, zemljani radovi, gornji sloj puta, saobraćajna signalizacija i oprema, kao i dodatni nepredviđeni radovi.

Nakon izbora izvođača i uvođenja u posao, rok za rehabilitaciju puta je godinu i po.

Rok za prijavu ponuđača je 29. septembar ove godine.

Direktor Puteva RS Nenad Nešić rekao je da budući radovi zavise i od kreditnih sredstava koja Putevi RS takođe traže tenderom.

- Smatramo da je to jedna velika i kapitalna investicija koja će još brže, bolje, kvalitetnije i bezbjednije povezati Banjaluku i Prijedor. I to nije sve što ćemo mi raditi na području grada Prijedora, sve zavisi od priliva novca zbog pojave pandmije virusa, jer su se naša sredstva smanjila - rekao je ranije Nešić.

Tender za kreditno zaduženje Puteva za 95 mil KM kojima će, kako su naveli, finansirati investiciona ulaganja, je otvoren za prijave banaka do kraja avgusta.

Istovremeno, gradnja autoputa Banjaluka–Prijedor je "na čekanju" što je možda i ubrzalo planove o obnovi magistralnog puta. Kako je Capital objavio, iako Kinezi nisu ispunili četiri uslova u dosadašnjem trajanju ugovora o koncesiji za autoput Banjaluka–Prijedor, Vlada RS opet im je progledala kroz prste i produžila rok za izradu neophodne dokumentacije za početak gradnje tog puta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.