NavMenu

Kako do poslovnih partnera u sektoru voća i povrća - STK BiH nudi dva besplatna servisa

Izvor: Capital Petak, 21.08.2020. 09:38
Komentari
Podeli

(Foto: Paula Cobleigh/shutterstock.com)
Spoljnotrgovinska komora BiH nudi domaćim kompanijama iz sektora voća i povrća dva besplatna servisa, s ciljem uvezivanje mreže i pronalaženja potencijalnih poslovnih partnera kako u EU, tako i u zemljama CEFTA-e.

Prvim servisom nudi se kompanijama iz BiH regionalna i evropska baza distributera, veletrgovaca, uvoznika i prerađivača koji pokrivaju oblast voća i povrća i njihovih prerađevina, saopšteno je iz Komore.

Baza je rađena u saradnji sa Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju i Komorskim investicionim forumom.

Spoljnotrgovinska komora u ovom trenutku može besplatno da ponudi kontakte više od 160 najvećih regionalnih i evropskih potencijalnih poslovnih partnera.

- Drugi servis je pružanje informacija istraživanja za tržište Austrije, Belgije, Njemačke, Holandije i Švedske iz sektora proizvoda od voća i povrća, uz pomoć platforme Evromonitor/pasporta, koja pruža jedinstven pristup informacijama koje se tiču analiziranja tržišnog konteksta i prepoznavanja budućih trendova - navodi se u saopštenju.

Trenutno su dostupna istraživanja tržišta u ovih pet zemalja za slatke namaze, sosove, prelive i začine, prerađevine od voća i povrća, te za pakovanu hranu.

Svaki od izvještaja/istraživanja sadrži osnovne podatke kao što su glavni distributeri/veletrgovci/ glavni konkurentski brendovi na tržištu i njihov udio, osnovni podaci o obimu prodaje prema kategorijama/vrijednost, obim i trendovi za period 2013-2018, predviđanja o obimu prodaje prema kategorijama za period 2018-2023, glavni trendovi u potrošnji, način distribucije, perspektive tržišta, pregled konkurencije.

Ukoliko postoji zainteresovanost za ovim komorskim servisima, zainteresovane kompanije iz sektora voća i povrća mogu se javiti putem imejla na adrese rados.sehovac@komorabih.ba ili tarik.kovac@komorabih.ba ili telefonom na brojeve 033 566 184 i 033 566 235.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.