NavMenu

Semberka u Janji zaokružila proizvodnju od njive do trgovine - Ugovorena proizvodnja krompira na 82 hektara

Izvor: Agroportal Petak, 21.08.2020. 08:17
Komentari
Podeli
(Foto: benjamas11/shutterstock.com)
Fabrika Semberka u bijeljinskom naselju Janja uspješno je povezala domaću poljoprivrednu proizvodnju, preradu i plasman i tokom otežanog poslovanja zbog epidemije virusa korona čak uspjela da se riješi zaliha dok su putevi za robu iz uvoza bili zatvoreni, rekao je rukovodilac ove fabrike Zlatan Pejić.

Ova fabrika, koju je 2016. godine preuzela kompanija Bingo, ima ugovorenu proizvodnju krompira na 82 hektara od poljoprivrednika iz Janje i Semberije, koja je znatno podržana mjerama Vlade Republike Srpske i Gradske uprave Bijeljina.

- S ciljem akcije Kupujmo domaće i u ova teška vremena, kada nam epidemija virusa korona pravi probleme, ovo je lijep primjer rada i saradnje sa ciljem da obezbijedimo dovoljno domaće i kvalitetne hrane - ocijenio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je sa predsjednikom Područne privredne komore Bijeljina Antom Gajićem i potpredsjednikom Privredne komore Srpske Mihajlom Vidićem posjetio pogon fabrike Semberka u Janji.

On je naveo da su domaću proizvodnju krompira u Janji i Semberiji zajednički podržali Jedinica za koordinaciju međunarodnih projekata u poljoprivredi Vlade Republike Srpske i Gradska uprava Bijeljine, koja je uložila 16.000 KM, tako da su poljoprivrednici sjemenski krompir dobili upola cijene.

- Ovo je primjer onoga što želimo i dalje da radimo, da nastavimo pomoć poljoprivrednim proizvođačima na pravi način, tako da su sigurni poljoprivrednici, prerađivači i oni koji plasiraju domaću robu na tržište - rekao je Mićić.


On je istakao da se time podržava i akcija Kupujmo domaće, kao i zapošljavanje, uvezujući proizvodnju, preradu i plasman domaćih poljoprivrednih proizvoda od njive do trgovine.

Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Anto Gajić rekao je novinarima da su od pojave epidemije virusa korona u martu u stalnom kontaktu sa privrednicima i predlažu mjere Vladi kako bi se olakšalo privredi da se prebrodi ova situacija za koju se ne zna do kada će trajati.

- Mora se raditi, uz mjere opreza, a svi treba da pomognemo onima kojima su pretrpili najveću štetu - poručio je Gajić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.