Izvor: eKapija | Četvrtak, 20.08.2020.| 10:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Pokrenuta veb stranica Sarajevo grad filma UNESCO-a

(Foto: doomu/shutterstock.com )
Pokrenuta je nova veb stranica na kojoj se Sarajevo predstavlja kao grad filma UNESCO-a u okviru Mreže kreativnih gradova UNESCO-a, čiji je član Sarajevo postalo u oktobru 2019. godine.

Na novoj veb stranici www.sarajevocityoffilm.ba, Sarajevo se pokazuje kao grad uspješnih filmskih festivala, kino prikazivaštva, bogate filmske baštine i uspješnih filmskih autora. Jedan od glavnih ciljeva nove stranice je promocija Sarajeva kao grada filmske i TV proizvodnje, odnosno kao grada koji obiluje atraktivnim lokacijama za snimanje filmova i TV serija.

- Nova veb stranica će omogućiti da drugi kreativni gradovi UNESCO-a širom svijeta lakše i brže upoznaju Sarajevo kroz kreativnu oblast filma i kreativne industrije. Naš cilj je da gradimo pozitivnu sliku Sarajeva u svijetu i međunarodna partnerstva, da privučemo filmske profesionalce u naš grad, te da stvaramo prilike i projekte za domaće autore, talente i mlade. Želimo da Sarajevo postane prepoznatiljivo kao grad kreativnosti i inovativnosti u kojem se stvaraju kvalitetni filmski i kreativni sadržaji za naše građane i posjetioce - izjavila je Magdalena Popović, koordinatorica projekta Sarajevo grad filma UNESCO-a, saopšteno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.