NavMenu

Ministarstvo turizma FBiH traži moratorij na kredite za hotelijere i otvaranje granica

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.08.2020. 10:34
Komentari
Podeli
(Foto: Hanoi Photography/shutterstock.com)
Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo održala je niz sastanaka s direktorom Agencije za bankarstvo Federacije BiH Jasminom Mahmuzićem s kojim je razgovarala na koji način pomoći turističkim radnicima, posebno hotelijerima u Federaciji BiH.

Đapo je od direktora Mahmuzića tražila da svim hotelijeraima bude omogućeno uvođenje moratorija na kredite koje imaju kod banaka, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Hotelijerstvo je jedna od najpogođenijih oblasti u vrijeme pandemije koronavirusa, zbog čega mu je potrebna i posebna pomoć.

- Tražila sam najmanje godinu dana moratorija na kredite koje su uzeli hotelijeri. S obzirom na to da je većina ušla u velike investicije i da imaju ogromne rate kredita, a nemaju posla i da su u nezavidnom položaju zbog zatvorenih granica, mislim da su zahtjevi opravdani. S tim se složio i direktor Agencije za bankarstvo Mahmuzić, koji nam je obećao da će ova agencija uzeti u obzir trenutno stanje u kojem se nalaze hotelijeri - rekla je ministrica Đapo.

Prema njenim riječima, zahtjevi za uvođenje moratorija proistekli su iz direktnih svakodnevnih sastanaka koje kao ministrica održava s hotelijerima.

Ministrica Đapo još jednom je pozvala Vijeće ministara BiH da otvori granice za državljane Republike Turske, i drugih zemalja sa istoka, a s ciljem omogućavanja dolaska turista i pokušaja da se koliko-toliko spasi turistička sezona u BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.